Veterinarske usluge

Inspektore,vidis li ove cene?Ako vidis,zapisuj.Mesto i cenu.
Po zakonu obelezavanje je 300 a zdr. uverenje je 134 dinara.Van toga niko nema prava da naplacuje.

Za naplacivanje ovo je sramota,derikoze....I kod mene niko ne postavlja pitanje ko je semenio ,pozoves u roku 7-10 ddana dodje i obelezi i tu kraj .Za ovo treba vet inspekcija malo da proceslja priznanice pregleda naplacivanje .Firma im je zestoka 13 tehnicara a 4 veterinara . Imao jedan ja slucaj slicnim ovom ali nicija sveca ne gori doveka Ali mi ne svidja za osemenjavanje sto nije uredjeno ko moze da semeni krave... nisam da svako moze da ide plati kurs ide semeni krave .
Sto se tice kasnjenja kartona ,kartoni inace kasne jer inspekcija slabo stampaju jos od jesenas ,zbog nedostatka papira i placanja kartona ,i tako ceka karton po meseca dana i vise .....

Nemoj sad ti da ih branis.Meni recimo primera radi,nisu hteli da daju karton.Posle visestrukih poziva ka nacelniku inspekcije su doneli karton.Na njemu jasno pise datum izdavanja 28.01. a ja sam ga dobio na kucnu adresu 05.03.U zakonu stoji da karton mora doci 14 dana nakon obelezavanja.Ako si pratio napisao sam da se ucenjuje da se telad proda njihovoj otkupnoj stanici.Svedoci govore da kada odu da mole za karton kod njih u tu otkupnu stanicu{posto oni tamo drze kartone}oni izvade kutiju za gomilom kartona debelom pola metra.Shvatas li,ako prodajes tele njima dobijes karton ako prodajes drugom onda nema.Isto je ako lecis sa nekom drugom stanicom,nema kartona.Meni je taj zamenik direktora rekao necu da ti dam,idi zali se kome hoces!
I jos jedno ovde niko nema kurs i niko nelegalno ne osemenjava i to svi znaju.Radi nekoliko ambulanti i njihova stanica koja ima u stvari 2 stanice.E sad njima je krivo sto narod osemenjava sa drugim licima tj. tim ambulantama i u svakoj kuci prica price kako je njima drzava dala taj teren i kako oni samo jedinu tu mogu da rade.Tako da oni redovno prijavljuju sve ostale veterinare koji ovde rade inspekcijama iako za to nema nikakvog razloga.Ljudi rade jer imaju pravo na to ali ovima je krivo i zele samo oni da rade.e sad to je sve krivicno delo IZNUDA iz clana 214 i UCENA iz clana 215.
Oni se brane,naravno.Eto i ovaj sto je dilovao kokain pa kaze nisam ja to radio,svako moze da se brani po izboru.Istina je nesto drugo,samo za nju ima malo sluha.Velika se je prasina digla i ceo teren osluskuje i jedva ceka dalji tok.

gledao sam ovaj prilog stvarno sam ostao bez teksta.kod mene na vreme se obelezava pasos stiza za 20 dana . vojkane ja mislim da uzimu vise na obelezavanje zato sto mora sipu gorivo.

To nikog ne interesuje sto oni sipaju gorivo.Ne dolazi on samo za moje tele vec ima ceo spisak obaveza za moje selo kada dolazi.Oni su potpisali ugovor da je ta cena i nema tu sta vise,ako je cena niska ima drugi kojima nije niska,jedva cekaju.Cenu propisuje drzava i svi moraju da je postuju.
Pozivam sve stocare da jos jedared odgledaju snimak i porazmisle o tome koliko su zadovoljni uslugama svojih stanica.Ako ima nezadovoljnih neka se jave,meni ili Urosu.Naterajmo ih da se ponasaju u skladu sa zakonom.Da i mi imamo neke vajde od onoga sto radimo.

U potpunosti vas podržavam. Nisam imao pojma da mogu da budu tako bezobrazni i da se igraju sa nečijim poslom. Kod mene je situacija potpuno drugačija, sve funkcioniše odlično, samo reči hvale za naše veterinare. Bude i tu problema ali sve se reši vrlo brzo.

Ma ne branim ja njih nego se nismo razumelioni tebi ne daju karton a imaju kod sebe,.Ja sam pisao da sporo stampaju u inspekciji kartone cekase po mesec i po dana ,tele 10.01. oteljeno obelezeno 23.01 ,i na kraju sam u ponedeljak prosli pisao zahtev za hitno izdavanje ,treba tele prodavati karton nije jos uradjen i v eterinar otisao u inspekciju i zavrsio ,za karton....

I kod tebe nesto mute,gde se to u inspekciji stampaju kartoni?
Od 23.01. nema sanse da nije stigo a da nije mutljaza.U upravi za veterinu su mi rekli da nema sanse da karton ne stigne u stanicu za 7 dana.

Pasoši se generišu i štampaju jednom nedeljno tj. ponedeljkom ujutru.Odštampaju se svi pasoši za grla koja su uneta u bazu podataka u toku protekle nedelje.Pasoši se generišu u upravi za veterinu a štampaju se u regionalnim kancelarijama koje se nalaze u glavnim gradovima vaših okruga(odatle možda informacija da se štampaju u inspekcijijer kancelarije rade pod nadzorom inspekcije).Dalja distribucija je stvar organizacije veterinarske stanice.Znači za grlo koje obeležite u petak pasoš možete dobiti već u utorak ako u stanici sve funkcioniše kako treba.
Dešavalo se par puta da u kancelarijama nema blanko pasoša ali to je sada možda trenutno, reši se u roku od par dana(jednom je samo bilo zastoja jesenas odprilike mesec dana, bilo je problema oko nabavke ali to je rešeno)

Zaista nemogu da verujem da se veterinarska stanica tako monopolski i bahato ponaša prema stočarima. Kod obeležavanja nema prednosti i prvenstva kakve veze ima ko je osemenjavao i lečio i da li su to stalni saradnici ili nisu.I sam ovaj veterinar je u svojoj odbrani lupao gluposti znači da stvarno ima tu nečega

Pa to je kao da je neko osemenjavao ko nema pravo na to , posto po nasem zakonu veterinari imaju monopol na tu intervenciju.

Ako je cena semena za vo 250 din srednja klasa bika, po kom racunu vet stanice dolaze do cifre 1800din za osemenjavanje,koje sve troskove ugradjuju u ovu cenu ,rukavica,kateter,seme,odrzavanje kontejnera,put itd.

To je cena za najjeftinije seme.Sa njim se obicno i osemenjava.Na tome se i zavrsava trosak.Navlaka se dobija gratis,azot takodje,kontejner kupis jedared za mnogo godina kao i pistolet,rukavica je da kazem 20 din.Dakle zarada je cista.Zato se oni i bore i maltretiraju ako neko sam to radi ili ako vodi kod bika i slicne opcije.Jos i opstina placa u pojedinim mestima 800-1000din za prvo osemenjavanje.To je para.Put to je isto sve nista,svi imaju plin i uvek se gleda da se ide na vise mesta,ne samo za jednog.

To je nabavna cena semena npr bez pdv i plus provizija 20% ili 30 % sto ide stanici i na jos 1200 din za rad .Dobije se racunica 1600 ili vec koliko vec.

Evo iz Krnjacinog proslogodisnjeg kataloga, predlog za naplatu v.o. I cenovnik bikova.

ymyzu6uj.jpg

Nazad
Vrh