Ima tu nekoliko nejasnoca iz ovoga priloga.Nije sve emitovano i nisu svi sto su bili pred kamerom pusteni u prilog.Iz stanice se brane ali lupaju gluposti.Kazu dolazi se na vreme i daju se pasosi,malo morgen.Ja licno sam cekao 30 dana posle prodaje krave da mi se izda uverenje,pasosi za telad bili gotovi 28.01. a ja ih dobio 05.03. i to posle zvanja nacelnika inspekcije,ovako ne bih dobio nikad.Jenom coveku 2 godine nisu vadili krv kravama ni vrsili program mera-o obelezavanju i uverenjima da i ne govorim,sve prodavao na crno.Tako je u 70% domacinstava iz 13 sela a ne samo 5 kao sto rece Uros,on nesto malo pobrkao pa i mene predstavio iz Gabrova a ja sam iz Vrela.Sto je najgore i prosle godine je bilo prijava i neka formalna inspekcija je izasla na teren i ustanovila da je sve u redu,to je kardinalan propust koji mora da se sankcionise.Znaci stotine mestana imaju primedbe i to one teske a neko ustanovljava da je sve u redu.Taj neko vise ne moze da vrsi ovaj posao ili mi izlazimo na ulice i blokiramo puteve.
Jednom mora da zavlada red.Dakle zamerke na rad stanice se svode na sledece:
1.Osoba koja je faktor odlucivanja u stanici je tehnicar a na terenu se predstavlja kao doktor,leci,osemenjava,pise priznanice i sve ostale radnje kao i osobe sa diplomom.
2.Ta ista osoba je zavela strah u svaku kucu da nece dobiti,vlasnik zivotinje,potrebna dokumenta,pasose ni obelezeno tele,kao ni program mera,ako sa njima ne radi tj. leci,osemenjava i sve ostalo.Znaci ako ti neki vrsni strucnjak dodje da leci koga ti cenis i postujes onda nema vise nikakvih papira koji su tebi potrebni i onda si primoran da zoves njih.
3.Organizovali su polulegalni otkup teladi sa vagom koja,ustanovljeno je,krade 10-20kg i telad je sa cenom 3eu dok u okolini ide i do 3,4eu.E sad ako neko ne proda slucajno njima tele onda nema,mesecima ili kad se oni smiluju,da dobije potrebna dokumenta.Znaci karton i uverenje.A ako prodajes njima onda sve dobijas odmah.Tako je godinama.
4.Cena obelezavanja teladi je 500 din a zakonski je 300din.,duplikati marki 500 umesto 280.Uverenja su sada kada sam ja pokrenuo akciju 134 i 188 a naplacivali su i do 500 a nakupcima 1000.Imam dokaze.
5. Pre neki dan je bila akcija vakcinacije pasa i oni isli po selu i pretili svakom ko ne vakcinise da ce ga prijaviti inspekciji i naravno sve to mora sa njima jer su dobili teren.Po zakonu pas moze sa bilo kojom ambulantom ili stanicom da se vakcinise u Srbiji.
6.Formirali su svoju kucu za umaticenja i po terenu vrbovali mnoge da kod njih umatice,dosli su i kod mene ali sam ih isterao napolje.
7.Kada ti nesto rade napisu priznanicu koju niko ne moze da protumaci pa ni oni sami.Znaci pise samo usluga.
Rezime:
Ovo je savremen svet i demokratsko drustvo,sta god to znacilo, i ucene ovoga tipa su neprihvatljive.Vlasnik moze da proda tele gde pozeli i da leci sa kim to zeli.Stanica koja je dobila teren mora da ispunjava svoje obaveze prema programu i to je sve.Naplate taksi van cenovnika su nelegalne i neprihvatljive kao i bilo koja ucena koja je ovde izneta.Nadzorni organi koji se radili van propisa i na stetu stotine mestana a u korist stanice da se pozovu na odgovornost i procesuiraju.DOSTA JE BILO,NISMO MI OVCE NI KOZE-VEC LJUDI.