Vesti-novosti-obavestenja

Neka grade,niko im ne brani,ali IMT što je ugašen,to je neoprostivo. Da su hteli,mogli su proizvodnju raditi na drugoj lokaciji. Ali očigledno nije bilo volje (i interesa) za to.
 
Nisu ni zapadne komsije bolje, a ni istocne, al mi smo nekako najbori. Sto mi mozemo zaboraviti pa to politicari nema sanse da smisle i da nam urade. Stalno su u zaostatku za nama. Oni se stvarno trude, ali smo uvek u prednosti. Cak sta vise sad smo poceli da zaboravljamo na dnevnoj bazi.
 
Uz postovanje prema prof Keserovicu, ovakvi naslovi su cista lupetanja. Niko ne zna raspored padavina, koliko ce mraz umanjiti u samom cvetanju itd. Jako neozbiljno.
 
U borbi protiv sive ekonomije kurirske službe legitimisaće pošiljaoce i primaoce robe? --- izvor ekapija.com

Uskoro bismo prilikom slanja i prijema pošiljke kuriru morali da ostavimo lične podatke koji će biti čuvani minimum godinu dana – ukoliko novi nacrt Zakona o poštanskim uslugama bude usvojen.

Predložene izmene Zakona o poštanskim uslugama, ukoliko budu usvojene, korisnicima će doneti značajne novine: prilikom slanja i primanja pošiljki, poštanski operateri biće u obavezi da "izvrše uvid u ličnu ispravu korisnika sa fotografijom i evidentiraju registarski broj lične isprave u cilju utvrđivanja identiteta pošiljaoca" odnosno – legitimišu pošiljaoce i primaoce.

Ljiljana Karaklajić, vlasnica i direktora kompanije D Express za Netokraciju objašnjava:

- U praksi to bi značilo sledeće – neko poruči duksericu putem Interneta sa dostavom na kućnu adresu i odabere plaćanje pouzećem, mi odlazimo do pošiljaoca da preuzmemo pošiljku i od lica koje nam pošiljku predaje tražimo na uvid ličnu kartu. Podatke sa lične karte moramo uzeti – prepisati, skenirati ili slično, konkretan način nije propisan Zakonom.

Isto će se dešavati i na mestu isporuke, dodaje Ljiljana – kurirske službe od primaoca moraju zahtevati ličnu kartu na uvid pre isporuke i podaci se takođe moraju pribeležiti.


Potencijalne reakcije korisnika

Prikupljene podatke će, navodi se dalje u predlogu novog zakona, poštanski operateri morati da čuvaju najmanje godinu dana i da ih tretiraju kao poslovnu tajnu – isključivo ih koristeći za svrhu zbog koje su i prikupljeni.

... LINK
 
Bitka za sela izgubljena, spasavati varošice! --- izvor agrosmart.net

BRANISLAV GULAN: Najkraći put do uništenja i izumiranja sela je uništavanje agrara. Od 4.709 sela u Srbiji čak njih 1.034 imaju manje od po 100 stanovnika. U selima nema ko da radi, a u gradovima nema šta da se radi. Seljak ne služi samo da bi proizvodio hranu, on je čovek koji treba da ima i dostajan život! Srbija se nalazi među demografski najstarijim zemljama na svetu!

U selima nema ko da radi, a u gradovima nema šta da se radi. Seljak ne služi samo da bi proizvodio hranu, on je čovek koji treba da ima i dostojan život. Srbija se nalazi među demografsko najstarijim zemljama na svetu. Spas Srbije se nalazi u onoj narodnoj uzdaj se use i u svoje kljuse!


Od 1991. do 2012. godine Vojvodina je izgubila 110.000 stanovnika, Šumadija i zapadna Srbija 180.000, a južna i istična Srbija više od 200.000 ljudi! Crna Trava, Majdanpek, Negotin, Rekovac i - Varvarin su najdrastičnije osetili pad nataliteta i izgubili najveći procenat stanovništva. Sem tri najveća grada (Beograd, Novi Sad i Niš) sa stanovništvom ne kubure mesta sa bošnjačkim stanovništvom, poput Novog Pazara, Tutina i Sjenice, kao i opštine sa albanskim življem na jugu Srbije.


Dakle, broj stanovnika je otišao u nepovrat. Sad možemo samo da se bavimo time da se stanovništvo ne grupiše u tri tačke, već da bude ravnomerno raspoređeno. Da bi se nešto značajnije promenilo potrebno je da prođe 20 pa i 30 godina! Sve ovo govori da smo odavno izgubili bitku za sela. Sad preostaje borba za varošice koje nestaju...

... LINK

Veoma opširan i interesantan tekst od ozbiljnog autora.
 
 
Poslednja izmena od urednika:
Evo kako t o rade profesionalci .Odavno nisam pročitao bolji komentar u vezi ulaska zemalja JI evrope u EU . Savim realno i sa pravim činjenicama a ne kojekakve teorije zablude . Bravo Bloomberg ::svaka cast::

 
Nazad
Vrh