Vesti-novosti-obavestenja

BobanNB

Član
Učlanjen(a)
21 Dec 2007
Poruka
1.432
Lokacija
Novi Becej
Не мора да буде велика, трактор се лако избаци из равнотеже.....још ако је неки лакши, тек онда.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 

Sapatnik

Novajlija
Učlanjen(a)
6 Apr 2018
Poruka
546
Lokacija
Bačka Topola - okolina
Није немогуће. Меса сумњивог порекла има свугде и на велико се лако прогура. Док је пик бечеј био жив нерешив проблем је био одношење угинућа односно њихово комадање и одношење. Све велике фарме имају проблема са тим са времена на време.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока
 

Pedja-ZR

Član
Učlanjen(a)
3 Dec 2013
Poruka
102
Lokacija
Zrenjanin
Možda nam sleduju neke packe zbog neispunjavanja potpisanih obavza oko smanjenja emisije štetnih gasova pa se zato uvodi eko taksa.

Kostolac B najveći je zagađivač u regionu, uprkos postrojenju za odsumporavanje

Termoelektrana Kostolac B je sama emitovala više sumpor dioksida nego što je dozvoljeno za ceo region uprkos tome što je to jedina termoelektrana u regionu koja ima novo postrojenje za odsumporavanje – navodno pušteno u rad još u julu 2017. godine. Kineska firma CMEC (eng. China Machinery and Engineering Corporation), koji je instalisala postrojenje, trenutno gradi i novi blok Kostolac B3.
“Ostaje nejasno šta je pošlo po zlu sa investicijom u odsumporavanje za Kostolac B, ali hitno treba rešiti situaciju,” naglasio je Kalmar Zvezdan iz Centra za ekologiju i održivi razvoj (CEKOR), “Kako je moguće da ista firma izgradi novi blok Kostolac B3 dok postrojenje za odsumporavanje koje je već izgradila na istoj lokaciji nije funkcionalno više od 2 godine nakon završetka radova?”
“Zemlje Energetske zajednice su imale čak 12 godina da se usklade sa graničnim vrednostima iz Direktive o velikim ložištima, pa je neshvatljiva i za svaku osudu činjenica da su vlasti iz regiona ovaj problem zapostavile. Obzirom na zdravstvene štete koji uzrokuje zagađenje vazduha, investicije u smanjenje emisije ili zatvaranje termoelektrane nisu samo pitanje pravne, nego i moralne obaveze,” zaključuje Ioana Ciuta, koordinatorka za energetiku iz mreže CEE Bankwatch i jedna od autorki izveštaja.
 

MarkoSreta

Član
Učlanjen(a)
25 Maj 2011
Poruka
1.442
Lokacija
Šumadija,Dobrovodica
Ma ovo je već prošlo..nema tu više kritične mase..samo je pitanje da li će da razlože na rate ili sve odjednom? stočarstvo + dimnjak oko 1200 + seča šume i korišćenje drva= klasičan harač

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk
 

Farmer II

Član
Učlanjen(a)
7 Mar 2009
Poruka
4.692
Lokacija
Vrsac
Da li je ovo uopste realno ?
 

BobanNB

Član
Učlanjen(a)
21 Dec 2007
Poruka
1.432
Lokacija
Novi Becej
Кад бих имао те "паре", сигурно не бих куповао њихово држављанство

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 

Arkadije

Član
Učlanjen(a)
11 Jul 2010
Poruka
2.733
Lokacija
Neuzina
Samo 6 000 bitcoina-a hahaha :haha: .Ovo moze samo biti jos neki od mnogobrojnih bezveze nalupanih tekstova,prica ,ili je greska u pisanju.1 Bitcoin kosta trenutno cena .
 
Vrh