Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
BELO BLATO – Na štandu beloblaćanskog Udruženja negovalaca starih običaja gde su se, uzgred, pravile odlične kobasice po staroj recepturi, svoje mesto našao je i Beograđanin Emil Beli koji pravi – senf. Prirodni senf po – keltskoj recepturi.
– Interesuju me Kelti, njihova magija i u jednoj knjizi sam naišao na fotografiju jedne drvene ili kamene ploče sa nekim natpisom na runama. Ispostavilo se da je u pitanju recept za senf. Zainteresovao me je i rešio sam da pokušam da ga napravim. Napravio sam ga, i eto, sticajem dobrih okolnosti stigao sa njim i u Belo Blato. Ovo je prilika da se zahvalim organizatorima, pre svih gospodinu Ištvanu Požaru, koji su mi dali mesto na svom štandu da senf promovišem – priča Emil za portal zrenjaninski.com.Osnova senfa je slačica, a Emil je dosad napravio senf sa četiri ukusa.
– Nisam uspeo da dešifrujem recept do kraja, pa sam, umesto nečeg što je bilo nečitko, dodao sremuš i ispalo je odlično. Zasad pravim taj originalni, pa slatki, ljuti… Dodajem med, propolis, pivo, naravno ono što je kod nas dostupno. Senf je bez ikakvih dodataka i aditiva, samo pasterišem boce u kojima ga pakujem – kaže Emil.
... link
http://www.blic.rs/vesti/ekonomija/...o-sto-bi-moglo-da-ubije-poljoprivredu/kb5m0ny
- - - - - - - - - -
Sta reci . Kako na mala vrata uvode spasioce iz pustinje da nam uzimaju zemlju i pokazu kako se radi jer boze moj mi je upropastismo
Za tipa ili za Linkin Park nisi cuo?Nikad cuo za ovog lika.