Vesti-novosti-obavestenja

Ma to je zbog prodaje ogreva zimi, a klima uredjaja leti :haha:

Došli Indijanci kod vrača da pitaju kakva će nadolazeća zima da bude.

Vrač reče: " Uuuuuu biće hlaaaadna zima, spremajte drva!!"

Indijanci nasekoše mnogo drva, al zima beše umerena i skoro nimalo mraza nije bilo. A i puno drva im ostade za sledecu godinu.

Sledece godine isto dolaze Indijanci kod vrača da pitaju i on im reče: " Uuuu biće mnoooooogo hladna i biće puuuno mraza!"

Indijanci nasekoše 2x više nego prošle godine i plus ono što ima ostalo od prošle godine, međutim, zima beše blaža nego prošla i mraza uopšte nije bilo.

Sledece godine dolaze Indijanci da pitaju, ali im vrač reče da dođu sutra, jer mora da baja nešto pa će im reći. Morao je to da kaže da ne bi izgubili poverenje u njega. Vrač se iskrade u toku noći(prerušen) i ode kod "belih" ljudi da zatraži pomoć.

Kada je sreo njihovog meteorologa on ga upita: " Je li kakva ce biti zima ove godine?"
Meteorolog reče: " UUUuuuuuuu biće mnogo hladna u P*zdu materinu ima G*vna u guzici da nam se posmrzavaju. Ima da bude i mrtvih od hladnoce, ne mozemo drva da stignemo da nasečemo!!!"
A vrač upita: "A kako znate sve to?"
Meteorolog: " Indijanci vec dve godine spremaju drva!!!"

Od kulena do kolača - izvor rtv.rs

BAČKI MONOŠTOR - Bački Monoštor je poznat po kulenu od divljači u katama, pa ne iznenađuje što su i na ovogodišnjem sajmu značajno mesto zauzele prerađevine od mesa. Antun Šmicer, jedan od proizvođača, kaže za RTV da je reč o receptima starim i po stotinu godina i da je reč o proizvodima koji se prave isključivo od jelenskog mesa.

"Plan nam je da ove godine proširimo ponudu i da se sledeće sezone pojavimo sa pršutom od jelena", kaže Antun.

dscn6979_660x330.jpg

O istom dešavanju, samo na sajtu blic.rs - SAJAM IZ SNOVA Domaće torte i kolači u Bačkom Monoštoru

Svi javljaju samo kad prođe neko dešavanje, ja sam juče slučajno čuo, pa smo danas bili. Mogu da ih pohvalim jer su lepo to organizovali. Evo i dve slike.

To je nemoguce jer ne daju ulaz u Bg.... Jedino autoput da se zalije septickim jamama i naravno ja bih prvo dedinje.

Poslednja izmena od urednika:
Izvor RTV:

Трактором до Јужног пола

АМСТЕРДАМ - Након што је за управљачем трактора прешла цео афрички континент, Холанђанка Манон Осеворт одлучила је да настави своју одисеју до Јужног пола.

На питање како људи реагују на њену намеру да на трактору пређе 4.500 километара преко леда и снега, ова 38-годишња жена одговара: "Сматрају ме лудом, али само док ме не упознају!"

"Трактор за мене представља нешто што је са 'обе ноге на земљи', нешто што сте наумили и што ћете свакако остварити, макар вам то ишло споро, тако што ћете бити упорни и задржати смисао за хумор", објаснила је она.

traktor_660x330.jpg
youtubescreenshoot

Пре поласка на снежну експедицију, Манон проверава свој велики црвени трактор марке Mašey-Ferguson са ојачаним гумама, смештен у хангару у Кејп Тауну, у Јужној Африци.
До руске истраживачке станице Новолазаревскаја, на обали Антарктика, превешће је руски теретни авион. Одатле ће се 21. новембра отиснути на Јужни пол, да би се потом вратила у руску базу.
"Десет километара на сат, то би било добро. 15 би било одлично, а 20 фантастично", навела је храбра Холанђанка.

Трактор ће морати да иде 24 часа како се не би смрзнуо. Тим ритмом, Манон се нада да ће прелазити од 100 до 200 километара дневно и да ће трасу завршити за четири до највише шест недеља.
Друштво ће јој правити Никола Башеле, француски механичар који ће се с њом смењивати за управљачем трактора, као и шест других особа, међу којима ТВ екипа која ће документовати њену авантуру.
Манон је на ову идеју дошла још 2005. године када је као глумица и редитељка поставила комад о девојчици која на трактору одлази на крај света.
Пожелела је да и сама оствари једну такву пустоловину, па је кренула из свог родног села у Холандији ка најужнијој тачки Африке.

"У Египту, Судану, људи би почели да се смеју видевши жену на трактору, а ја сам помогла сили аутомобила и камиона у квару на путу", подсећа се она.
"Имала сам 27 година када сам кренула на пут, а када сам стигла у Намибију, схватила сам да ћу напунити 33 године и помислила сам да никада нећу стићи на циљ", казала је Манон, преноси АФП.
Од тада је ова "трактор девојка" написала књигу, продала мајице са сликом трактора, родила дете, постала активна на интернету и пронашла спонзоре за наставак путовања.

Када стигне на Јужни пол, Манон обећава да ће направити огромног Снешка Белића у чији ће трбух закопати "временску капсулу" која ће моћи да се отвори за 80 година.
"Желим да направим капсулу са сновима света како би деца и људи у будућности могли да сазнају о чему смо сањали, а не само о политици и ратовима", објаснила је она.
Једино због чега жали је што ће Божић провести усред снежне пустиње Антарктика уместо са својом ћерком.

Solis sam video, jedna puna hala tj. ogromni montazni sator je pun traktora i masina iz Indije i Kine

Nije zgoreg pročitati : (Izvor RTV)

Пријавите крађу регистарских таблица

НОВИ САД - Бојану Храшћанцу из Новог Сада, пре месец и по дана украдене су обе регистарске таблице са његовог аутомобила. Како каже, случај је одмах пријавио надлежној полицијској станици, која је направила записник. Осим што је морао да плати 4.000 динара, он се приликом вађења нових докумената сусрео се са дугом процедуром издавања јер аутомобил није регистрован на његово име.

"Веома је битно да то урадите што пре, јер се са вашим таблицама може учинити кривично дело", рекао је Храшћанац за РТВ.
Према његовим речима, иако је на време пријавио крађу, приликом вађења нових докумената је имао отежавајућу околност, пошто аутомобил није био регистрован на његово име, те је процедура трајала нешто дуже.
sluzbeni-automobil-jpg_660x330.jpg
РТВ

"Ја сам возио на овлашћење и то је моја грешка. И овим путем апелујем на све грађане који јупују половно возило да у моменту куповине одмах ауто пребаце на своје име и тако ће избећи различите компликације", рекао је он.
У Полицијској управи Нови Сад истичу да је власник возила дужан да нестанак или губитак регистарске таблице пријави надлежној организационој јединици МУП-а, након чега ће се оне уврстити у електронску евиденцију несталих таблица, како би сваки грађанин био заштићен од могућих злоупотреба.

"Рецимо такве таблице могу бити накачене на неко друго возило ради вршења неког кривичног дела и сакривања правог идентитета власника возила", рекла је за РТВ Драгана Радовић из новосадске полиције.
Уколико се отуђење или губитак таблица деси ван места где је возило регистровано, у МУП-у кажу да је власник дужан да то пријави у најближој полицијској станици, где ће на његов захтев добити потврду за привремено управљање возилом.

Иначе, Правилником о регистрацији моторних возила, прописано је да власник возила у наредне две године од момента пријаве нестанка, не може тражити издавање истих регистарских таблица, што се у пракси и ретко дешава, кажу у ПУ Нови Сад.
Иначе, таксе за издавање нове саобраћајне дозволе, новог пара регистарских таблица и регистрационе налепнице износе око 4.000 динара.

Možda nekom zatreba:

Јавни позив за најугроженије

У оквиру процеса преласка са аналогног на дигитално емитовање телевизијског програма Министарство трговине, туризима и телекомуникација упућује Јавни позив угрожним потрошачима за пријаву за доделу опреме за пријем сигнала дигиталне телевизије.
STB.jpg

Сет-топ-бокс уређај (СТБ уређај) омогућава пријем дигиталног телевизијског сигнала на телевизорима на којима се програм прати путем собне или кровне антене.
Бесплатни сет-топ-бокс уређај могу добити грађани који су корисници права на новчану социјалну помоћ, корисници права на новчану накнаду за помоћ и негу другог лица и корисници права на пензију који су носиоци самачког домаћинства и чији месечни износ пензије није већи од најнижег износа пензије утврђеног у осигурању запослених.

Пријаву за доделу СТБ уређаја и неопходну документацију грађани подносе центрима за социјални рад или филијалама Фонда ПИО, у зависности од категорије лица којој припадају.
Планирано је да пријављивање за доделу СТБ уређаја траје до 31.01.2015. године, како би корисници били у могућности да пређу на пријем дигиталног сигнала телевизије пре почетка гашења аналогног сигнала.
СТБ уређаји ће бити достављени на кућну адресу пријављених грађана.

Možda nekom zatreba:

Јавни позив за најугроженије

У оквиру процеса преласка са аналогног на дигитално емитовање телевизијског програма Министарство трговине, туризима и телекомуникација упућује Јавни позив угрожним потрошачима за пријаву за доделу опреме за пријем сигнала дигиталне телевизије.
STB.jpg

Сет-топ-бокс уређај (СТБ уређај) омогућава пријем дигиталног телевизијског сигнала на телевизорима на којима се програм прати путем собне или кровне антене.
Бесплатни сет-топ-бокс уређај могу добити грађани који су корисници права на новчану социјалну помоћ, корисници права на новчану накнаду за помоћ и негу другог лица и корисници права на пензију који су носиоци самачког домаћинства и чији месечни износ пензије није већи од најнижег износа пензије утврђеног у осигурању запослених.

Пријаву за доделу СТБ уређаја и неопходну документацију грађани подносе центрима за социјални рад или филијалама Фонда ПИО, у зависности од категорије лица којој припадају.
Планирано је да пријављивање за доделу СТБ уређаја траје до 31.01.2015. године, како би корисници били у могућности да пређу на пријем дигиталног сигнала телевизије пре почетка гашења аналогног сигнала.
СТБ уређаји ће бити достављени на кућну адресу пријављених грађана.
Koliko je inace ovo shajze

Izvor RTV:

Сремски изум: Возе тракторе на зејтин!

СРЕМСКА МИТРОВИЦА - Пољопривредници у Срему масовно, уместо евро дизела, у тракторе сипају јестиво уље које је дупло јефтиније!

По тврдњама пољопривредника из Лаћарка, на полицама продавница је све мање јестивог уља јер пољопривредници у тракторе сипају зејтин уместо дизел горива. Кажу да трактори на зејтин ору добро, а трошак је дупло мањи.
Пољопривредник Предраг Поповић је дописнику Радио Новог Сада рекао да су на овакав потез паори приморани јер имају старе, дотрајале тракторе.
"Наши трактори имају моторе који фабрички троше обичан дизел, некадашњи Д-2, па имају и до 60 посто већу потрошњу када се у њих сипа евро дизел", рекао је Поповић и додао да у многим земљама у окружењу постоји више врста дизела.
traktori-voznja_660x330.jpg
youtube.com

"На западу имате Д-1 гориво, у Хрватској такозвани „плави‟ дизел, лож уље и Д-2 имате у БиХ, само у Србији нема Д-2 горива, а више од половине наших трактора имају те моторе. Могу они да се возе на евро дизел, али је потрошња горива доста већа", прецизира Поповић.
Са њим се слаже и пољопривредник Стевица Уметић, каже да ће вожњом трактора на зејтин ратари изаћи себи у сусрет јер ће већа потрошња зејтина можда довести до поскупљења сунцокрета.
"Јестиво уље се сипа у резервоар са горивом у размери пола уља, пола евро дизела. И трактор иде супер, нема проблема чак ни при орању. Рачуница је јасна", рекао је Уметић за Радио Нови Сад.
По његовим речима, у Лаћарку скоро да нема куће која дневно у тракторима не потроши најмање 50 литара јестивог уља.
"У мегамаркетима налазимо зејтин и по 82 динара, а литар евро дизела је скупљи од 160 динара. Све вам је јасно. Ко има руске тракторе, он у резервоар сипа и 80 одсто јестивог уља. Јефтино ће обавити јесење радове. Не треба људима замерати", рекао је Уметић.

Ovo je vest za nepismene a mediji misle da to i jesmo.
Komedija,ovo je pisao neko ko misli"jel verujes meni ili svojim ocima".Baja napise naslov kao da je neko sisao vesla.Ej duplo jeftiji zejitin,bas bi voleo da vidim gde je to zejitin 82din.Pa zatim se pise da je evro dizel skupli od 160 din a on je 150-155,kao da ne postoji gasno ulje po 150.Pa zatim se pise racunica da se duplo jetinije prodje kad se izmesa euro dizel po 160 i zejitin po 82 u odnosu pola-pola.Ja sam se bas ismejao na ovu matematiku.
Zbog medija smo ratovali,glave gubili uzalud i bezveze.Kad ovo procitam setim se dobrog starog komunizma i slobode stampe.Pametni ljudi su se nosili parolom"Kriv si dok se ne dokaze da si kriv":osmeh:

Pozdrav od korisnika zejitina!

Da sipaju samo zejtin možda je oranje duplo jeftinije ali pola-pola nikako nemože biti duplo jeftinije ili ja ne umem da računam .

Nazad
Vrh