mark3
Član
Svi smo mi krivi za ovo sto nam se sada desava nije vlast kriva nikada niti moze da bude uvek narod glasa pa Sloba je odleteo za mnogo manje stete nego ovi posle njega koji nas vec 12 godina otvoreno kradu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Upravo to, danas je ceo svet izokrenut na glavacke, neki indijanski poglavica je jos 1800 i neke rekao za belog coveka da kada odsece poslednje drvo i zatruje poslednju reku, shvatice da ne moze da jede novac!
Krlem
Stanic
Drzava isplacuje na 80 000 domacinstava, a registrovanih ima 700 000.
Rekoste da drzava subvencionise proizvodjace da bih imala jeftiniju hranu.
KAKVU HRANU PROIZVODE OVI STO NE OSTVARUJU SUBVENCIJE?
Licno se ne slazem sa ovakvim vidom subvencionisanja.
Hm, pa seljak sa svojih 500, 600 jutara zemlje ako pored sebe ima prvog komšiju arapina nemoze bas puno da gleda u svetlu buducnost bavljenja poljoprivredom. Privreda u Srbiji je raznim privatizacijama uništena, sada je red na poljoprivredu. Verujem da neko ima cilj da drzavu Srbiju što je više moguće osiromaši i baci na kolena. Kako mi se čini bićemo mi uskoro nečija jeftina radna snaga.Krlem
Stanic
Drzava isplacuje na 80 000 domacinstava, a registrovanih ima 700 000.
Rekoste da drzava subvencionise proizvodjace da bih imala jeftiniju hranu.
KAKVU HRANU PROIZVODE OVI STO NE OSTVARUJU SUBVENCIJE?
Licno se ne slazem sa ovakvim vidom subvencionisanja.
Ljudi moraju biti svesni da jednog dana nece biti subvencija i da ce morati sami da ulazu, dizu kredite i rade, zarade.
Sve jace evropske zemlje imaju strategiju i plan kokle ce sub, poljoprivredu.
Nece dezava vise sleparije, treba to da razumete. Nikom nije u interesu da se bakce sa tudjim problemima.
Jednog dana ce se (na zalost) precistiti i ko bude imao samofinansiranje i bude imao svoju racunicu obradjivace zemlju.
Trenutno stanje u poljoprivredi je takvo da svi obradjuju zemlju.
Ima nas nesto preko 7 miliona i 700 000 reg domacinstava.a zalost to je neodrzivo.
I svi ti udaraju u psenicu, kukuruz. To na zalost nece moci do veka da se radi.
Mnogi ovde hoce da im drzava da da rade, sto u jednu ruku deluje smesno.
Evo primera u jednoj obliznoj firmi kod mene ljudi su pouzimali deonice i sada kukaju na gazdu sto su male plate,
i sto dobijaju otkaze. A nisu mislili da zadrze te deonice i postanu vecinski vlasnik.
Ovde ljudi navode, sta cemo mi raditi kada se proda zemlja u nasem kraju? Druze koga je to briga, mislite vi sta vam je ciniti.
Ko ima zemlji i isplati mu se radice, ko nema zemlje, ne uzme pod zakup,,, ili mu se ne isplati nece raditi.
nema ljutnje
Pa sad, ako uzmes Šeika i našeg gazdu ,mislim da je rezultat 1000 prema 1 za šeika. Pitanje je koliko će se još takvih šeika pojaviti i potisnuti naše gazde. Nadam se da do toga ipak neće doći jer i taj šeik verujem nije spreman da plati toliku cenu zemlje koliko plaća srpski seljak.Kako mozes da budes jeftina radna snaga ako na svojoj njivi proizvodis?
Ima li neko ovde da mu je komsija neki nas ''biznismen''?
Taj sa 500 - 600 jutara nije poljoprivrednik ili paor, vec gazda. To je velika povrsina o kojoj mnogi sanjaju.
Cisto sumnjam da ce i taj arapin da prodaje svoju robu preko NS berze.
Dobro, malo sam možda preteraoDanijele koji to nas prosecan seljak ima 500 jutara zemlje.
Možda se čovek boji zubaraMa kakav šeik taj nema para zube da sredi.
Slažem se da je ovo zasluzilo novu temu. Srbija je imala dosta uspona i padova ali jos nije do sada sekla granu na kojoj sediValjda ova arapizacija zaslužuje poslebnu temu, ovako se razvlači na više mesta.