Tuzno,ali istinito.
Jedino pitanje se postavlja - kako da ih zaustavimo?
Pobunom - blokadom puteva sad kad nam je svima bulja u trnju. Taj šeik sa njegovim novcima i sistemima za navodnjavanje će nam svima biti nelojalna konkurencija. Sad da se svi organizujemo pa na ulice kao što su neki proletos skočili na one kvazi proteste što je upravo taj Dinkić organizovao.
Proletos su pojedinci pokazali kako je srpskom poljoprivredniku stalo jedino do 14000, pa oni vele super! Hajde da im damo njihovih 14000, a uteraćemo im s leđa neće ni osetiti.
Taj ima više para nego cela Srbija. Taj ako se jednom uvuče ovamo, mi smo svi gotovi. Taj će da pobedi na svim tenderima i zakupima, da kupuje na večito i ako dospeš sa svojih dva jutra pod njegov zalivni sistem, on te neće pitati da li hoćeš da prodaš tu zemlju, nego uzmi danas to što ti nudim, sutra ću ti ponuditi manje, a prekosutra ću ti tu zemlju oduzeti sudom i još ćeš ti meni biti dužan.
Mi treba lepo da se izolujemo ponovo i najurimo sve strance napolje. (Smejte se, smejte se ludaku, a za deset godina ćete kazati dobro reče onaj opičeni) Ništa ti stranci nama dobro nisu doneli. Od kako su počeli da petljaju sa strancima, ja vidim da je iz dana u dan sve gore i gore. Kako su te propale ekonomije mogle da funkcionišu u vreme Tita, pa i Miloševića, a od kako su oni i njihovi stranci sve je odjednom propalo.
Evo sad slušam na dnevniku i čitam između redova da su morali tu zemlju da im daju mimo tendera da bi im uvezani dali neki kredit(još i tu da zarade na nama) te da će tim kreditom da se finansira izgradnja železničke stanice Prokop u Jebogradu. Treba ih skinuti pre zime dok nisu ozbiljnu štetu naneli.
Ausländer raus!
- - - - - - - - - -
Ovo je unistavanje poljoprivrede. Unistavanje malih i srednjih pojoprivrednih gazdinstava.
Bojim se da bi ovo sjebalo i kapitalce. Možda ne baš za godinu-dve, ali neminovno.