Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne znam da li je za ovu temu. Jutros sam u nekim vestima procitao da drzava daje djubrivo kan svim vocarima ali samo za jedan ha i to 300 kg. Treba se prijaviti u svojim opstinama u narednih 10 dana. Sutra cu da zovem ove u mojoj opstini i da se raspitam.
Ministarstvo poljoprivrede iz trgovinskog lanca IDEA povlači livadski med pod robnom markom K plus, pošto je utvrđeno da je reč o falsifikatu, piše Politika.
Med, koji je bio na akciji od 25. do 27. avgusta, prodavao se za 569 dinara po kilogramu, dok je uz ovu teglu trgovac drugi kilogram nudio za samo 171 dinar, što je popust od 70% procenata, piše list. Ovo je izazvalo sumnju potrošača, a potom i domaćih pčelara koji se već godinama bore protiv falsifikata meda. Slučaj je prijavljen inspekciji koja je odmah reagovala, kontrolisala ovaj med i pronašla falsifikate zbog čega je i preduzela mere, kaže za Politiku Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede.
- Posle prvobitne kontrole, uradili smo i superanalizu koja je potvrdila prethodne nalaze i izdat je nalog da se roba povuče - kaže Nedimović i dodaje da će se uskoro znati više detalja o količinama i akciji koju je Ministarstvo poljoprivrede sprovodilo u poslednja tri meseca na suzbijanju falsifikata meda.
Inače, inspekcija je nakon dospele superanalize ušla u pogone proizvođača Aza iz Ledinaca, koji je pakovao med za kompaniju IDEA.
Prema nezvaničnim informacijama, u medu je pronađena povećana koncentracija dijastaze, mere prisutnosti pčelinjeg enzima u medu. U prvoj analizi ovaj parametar kvaliteta meda je iznosio 55 jedinica, što je, prema rečima stručnjaka, nelogično za prirodan med. Ona je u ovom slučaju udvostručena što, kako kažu sagovornici Politike, ukazuje da je taj enzim veštački dodavan u ovaj med, po svemu sudeći i nestručno.
... LINK
treba pratiti da li je izasao sluzbeni list jer od tad tece rok 10 dana za prijavu
Odlozen .Jel spit u Kaću danas odrzan ili je odlozen za sutra?
Jel spit u Kaću danas odrzan ili je odlozen za sutra?
Da li si na kraju uspeo da saznas kad krecu prijave?Ne znam da li je za ovu temu. Jutros sam u nekim vestima procitao da drzava daje djubrivo kan svim vocarima ali samo za jedan ha i to 300 kg. Treba se prijaviti u svojim opstinama u narednih 10 dana. Sutra cu da zovem ove u mojoj opstini i da se raspitam.
taj iz juna je bio za podrucje ivanjice, ovaj novi bar po sadrzaju saopstenja, bi trebao biti za sve...........
Evo sad videh,gotovo je. Konkurs je izgleda bio jos u junu,a mi saznajemo "na vreme"
http://www.rdrr.gov.rs