Vesti i obaveštenja

Izbrisace ti post. I ja sam ga postavio i napisao sam da je dosta zanimljivo ali vise ga nema. Sloboda medija je to kad nista ne govoris o ovima sa vlasti, mislim u negativnom smisu. Ako hvalis putina, rusiju i ovu vlast i imas lepe reci o njima onda na ovom forumu to nije politika, dok negativne reci o ovima je direktan atak na vlast i usr..ne ruse! Gde je demokratija i sloboda govora i misljenja, pitaj Boga!!!
Jos nesto zanimljivo: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2015&mm=08&dd=24&nav_id=1030673
Procitajte i komentare!
I sad stvarno misliš da će ti ovaj post ostati na ovom forumu?Jel ti nikad nije palo na pamet (ako je i imaš) da na ovom forumu možda ima nekog ko u užoj familiji ima i Rusa?Kako bi tebi bilo da ti neko kaže da ti je poreklo usrano,nenormalno ili fašističko?Verujem da ti nebi bilo milo.Stalno pišeš ovakve postove ničim izazvan a posle kukaš kako ti se postovi brišu ili preprevljaju.Budi ti srećan dok ti se samo postovi brišu.:cao:

Danijela mislim da covek nije mislio na tvoje poreklo i tvoju familiju već na državu Rusiju koja kao i svaka druga imperijalistička sila nikog ne voli i ne gaji simpatije već samo ima neki interes pa shodno tom povlači poteze. Hoće da kaže kaže kako se preteruje sa tom medju "bratskom" ljubavi i kako samo nas rusi vole. To je zabluda, da ne kažem čista laz. Nema ljubavi u svetu, samo interes.
I još jedno. Zar ti misliš da si jedina koja ima u užoj familiji nekog ko nije srbin, pa zamisli samo koliko ljudi imaju nekog bliskog ko je iz neke zapadne zemlje, a koja je na ovom forumu milion puta spomenuta u negativnom kontekstu. Trebalo bi pola foruma pobrisati i banovati. Ne mesaj ljude i države.

U stvarnosti politika nije osnovna tema ovog foruma i jednostavno dosađuje ljudima ako nije direkno vezana za poljoprivredu. Imaju foruma u sklopu sajta b92.net i u sklopu sajta srpskifront.com.

Recimo u delu foruma o poljoprivredi se kao vest postavio video gde se poljuje po vlasti. Prvo nije vezano za poljoprivredu, drugo to nije vest.

Uglavnom zanm da se približavaju izbori, ali zamolio bih botovo da se otkače od ovog foruma i svoje promotivne aktivnosti nastave na nekom od ona gore dva spomenuta foruma.

Apsolutno si u pravu Novil, ali politika i poljoprivreda su usko vezane u zemlji Srbiji, na veliku žalost.
Botovi nisu dobrodošli.

pozivnica-sept-2015.png

Berba šljiva u kruševačkom kraju uveliko traje -- izvor rtk.rs

. Rane sorte su već ubrane, a rod Čačanske rane čija je otkupna cena bila 120 dinara je podbacio, kako navode u Poljiprivrednoj stručnoj sluđbi, zbog nepovoljnih vremenskih uslova u periodu cvetanja voće.

Završena je i berba Lepotice koja je imala cenu od 35 dinara. U toku je berba Čačnske najbolje, a zbog suše počela je pre optimalnog roka i berba sorte Stenlej.

Preterase ga, 65 miliona. Da su kraduckali, cak bi im i ministar objasnio da tako može, ali oni odma pa milioni.

Kakav referendum kakve gluposti, pa da mi onaj iz solitera(uz dužno poštovanje) koji ni ne zna sta je zemlja odlucuje. Ta glupost ne znam kome je i pala na pamet da se prodaje zemlja. Ni zasta na svetu se nesme dozvoliti prodaja.

Puste zelje pusti snovi. Bice kako odluci onaj koji je na vlasti. Ako ostane ovaj ili ti ovi nepise nam se dobro. Motku u ruke dok jos imamo motki inace ce nam i to oteti i dati strancima. M..... J....... L.....

zemljostrugar da se nešto dogovorimo.Izbaci iz upotrebe M..... J....... L..... jer je psovanje ovde zabranjeno i po pravilima se kažnjava.

Kakav referendum kakve gluposti, pa da mi onaj iz solitera(uz dužno poštovanje) koji ni ne zna sta je zemlja odlucuje. Ta glupost ne znam kome je i pala na pamet da se prodaje zemlja. Ni zasta na svetu se nesme dozvoliti prodaja.
Paore nikom ta glupost nije pala na pamet,evropa nas ucenjuje ili kako oni vole da kažu "uslovljava" na ovakve stvari,hteo ti to kao evropejac da priznaš ili ne.Prodaja zemlje se smatra pod obavezno u daljem putu ka EU e sad što se ovi naši nesposobni političar nisu ni potrudili da to odlože za što duži vremenski period to je već naš problem. Naša jedina šansa da kroz neke masovne al baš masovne proteste primoramo vladu da raspiše referendum pa na tom referendumu glasamo protiv prodaje to bi možda sprečilo dalju prodaju.To bi pomoglo i našoj vladi da izađe pred EU i kaže "eto mi hoćemo ali narod neda".E sad za sve ovo je potrebno jedinstvo naroda i dobra volja vlade a mi nemamo ni jedno ni drugo tako da će nas najverovatnije rastrgati i prodati za tepsiju bureka.

Kakav evropejac ? Nisam ja zaljubljen u Nemacku i EU pa da me oni muzu kako hoce, a takodje nisam ni u Ruse i Kineze. Vec sam nekoliko puta rekao da je sve interes bez ljubavi.
Ako je to uslov da se udje u EU moj je glas momentalno protiv tog ulaska. Uostalom nisam bas pristalica ulaska u bilo koju zajednicu, a pogotovo ne u neku, ili bolje receno sa nekim, gde te velika vecina bas i ne voli (uglavnom anglosaksonci).
Jedno su standardi i zivot u toj zajednici koje zive Nemacka i njoj slicne, a drugo smo mi.

Kad su nasi nesposobnjakovici,kad vec pricaju o EU standardima bar da umeju da prodaju kao sto je cena u Nemackoj ~50 000e/ha,pa da vidimo ko bi kupio,nego nasi poklanjaju ispod svake cene + subvencije na otvaranje radnih mesta...katastrofalno + zalosno.

Tamo gde se nadje povoljan % ::novac:: ,sve moze.Na zalost smo prodane duse,ili bar neki koji se bore za poziciju da u takvim transakcijama ucestvuju.

http://www.dw.com/sr/tenis-klanica-svinja-fabrika-skandala/a-17970552

- - - - - - - - - -

„Tenis“ – klanica svinja, fabrika skandala

Nemački proizvođač mesa „Tenis“ navodno planira da uloži 200 miliona evra u Srbiji. Reč je o porodičnoj firmi koju prati negativan publicitet: piše se o izrabljivanju radnika, proneverama i mutnim odnosima sa Kremljom.

Nasmejani bik i krava – u nekoj vrsti ljubavne veze, što se da naslutiti jer im repovi zajednički formiraju konturu srca – a pored njih zadovoljna svinja. To je logo kompanije Tenis (Tönnies), porodične fabrike mesa koja je prošle godine pod nož poslala 16,4 miliona svinja i 405.000 goveda i time obrnula 5,6 milijardi evra. O rurskom gigantu je srpska javnost ponešto saznala u subotu, kada je centralu firme u Reda-Videnbruku posetio srpski premijer Aleksandar Vučić. Srpski mediji su preneli da je Tenis najveći evropski proizvođač mesa (što nije tačno) ili da je najveći nemački proizvođač (što je tačno).
Premijer Vučić je ubrzo – već tokom vanredne konferencije nakon uspele gej parade – najavio ogromnu investiciju u Srbiji i to vrlo konkretno: 200 miliona evra, pola miliona svinja, 8.000 radnih mesta. Kada? Gde? Ne zna se. Izvor bulevarskog Kurira tvrdi da će Tenisu za takav poduhvat trebati najmanje 15.000 hektara zemljišta. U nemačkoj kompaniji su bili uzdržani, šef firme Klemens Tenis je rekao da je Srbija interesantna „zbog svog razvoja i geografskog položaja“ te da njegova kompanija razmatra Srbiju i kao izvozno tržište i kao potencijalno mesto za proizvodnju.
Izvor DW-a blizak rukovodstvu kompanije kaže da bi Vučićeve brojke „mogle da budu realne, ukoliko do investicije dođe“. Naš sagovornik potvrđuje da Tenis namerava da investira, te da se Srbiji neće ponoviti Mercedesova investicija – kada je kupovina šasija za autobuse predstavljena kao partnerstvo sa Dajmlerom. Nema sumnje da su Srbiji potrebne pare i još potrebnija radna mesta. Ipak, opravdano je sumnjati u obećanje od 8.000 poslova koje bi doneo Tenis. Naime, čitava ta kompanija, sa sedam fabrika u Nemačkoj i jednom u Danskoj, ima ukupno 8.000 radnika.
Plaćeni robovi
Radnici sa jugoistoka Evrope nisu nepoznati Klemensu Tenisu. Zapravo, oni su ga često dovodili na naslovne strane novina. Veći deo Tenisovih zaposlenih nema stalne ugovore, već se angažuje za najteže poslove preko spoljnih firmi. Najčešće se radi o došljacima iz Poljske, Rumunije i Bugarske koji, kako tvrdi Tenis, ne žele stalne ugovore jer hoće da se vrate u domovine. „Sutra bih za stalno zaposlio svakog ko to hoće“, tvrdi on. Drugačije smatraju u pokrajinskom ministarstvu rada Severne Rajne-Vestfalije gde su kompaniju optužili za iscrpljujuće radno vreme, mutne ugovore sa stranim radnicima i lošu zdravstvenu zaštitu zaposlenih. Mediji su pisali o „plaćenim robovima“ iz istočne Evrope, koje Tenis nastanjuje u neuslovne kolektivne smeštaje.
Kako to obično biva sa velikim porodičnim firmama, novine se za njih interesuju najčešće tokom skandala. A Tenis ih ima poprilično. Nakon što je 2008. Nemački javni servis ARD objavio da firma sa oko 200 kamera nadgleda radnike čak i u toaletima i tuš-kabinama, Tenis je platio kaznu od 80.000 evra. Skuplje je prošao proces iz 2011. kada je Tenis uhvaćen da u mešano mleveno meso stavlja znatno manje govedine nego što piše na pakovanju. Firma je za obustavu procesa morala da plati 2,89 miliona evra. Protiv Klemensa Tenisa se takođe vodi postupak zbog moguće milionske pronevere preko poreske oaze Lihtenštajna.

Nazad
Vrh