Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Prosla godina je bila problem zbog presevanja. Presejano je polovinom maja, i to je to. A presevali smo jer je i pre toga bilo ulozeno preko dva miliona. I onda kad je napokon stigle nije bila problem prodaja, vec cena. Islo je 60-65 din miks. Iskreno ne radi mi, plasim se kiksa, otvorenog Balkana, i cega sve ne, ali moraju dugovi da se zatvore.

Ove godine ipak samo 1 jutro ajvarke, toliko paprike mogu da prodam od kuće bez vecih poteškoća, sve preko toga je kocka na koju nisam spreman ove godine. I naravno biće neka povrsina ljute, to jos nismo odlucili koliko ali nista preterano.

Da li se pre (direktne) setve paprike mogu inkorporirati Devrinol (am napropamid)+ npr Rampa (am klomazon)? I ako mogu u kojoj dozi, i s kojom kolicinom vode ici po hektaru. Takodje zanima me i koliko duboko inkorporirati, jer ovo 2-5 cm sto preporucuju za Devrinol, bas bih voleo da vidim tog strucnjaka da dodje da mi inkorporira na 2 cm.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pre direktne setve nista, inkorporacija vazi samo za sadnju iz rasada. Rampu smo radili ali tek kad paprika oformi 2 listića u dozi od 1dcl po jutru ako se dobro secam (moram pogledati u svesci) ali ona je tu samo da malo uspori i izbeli korove da se lakse pleve… nema resenje bez spartanja i rucnog rada u paprici.
Mi smo pre par dana posejali ajvarku, direktna setva sa kpk crevima. Dubina oko 3cm, njiva spremljena pre mesec dana, ima puno sitne trave to planiramo resavati totalom pred nicanje.
a759ad499203a40cd5712b6f35bcae07.jpg

e8dd2ec98b8b742dfbb12160575e01d0.jpg

5c4ebb5f4ab4ba3478cf59132c1e1992.jpg

Nazad
Vrh