Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Neznam koliko je sigurno osloniti se na ove bakar sistemike Skudo i drugi po pitanju bakterioze, bojim se da to nije samo trgovačka reklama, mada i Zeleni Hit koristi bakar glukonat sistemik, kontaktirao sam sa njima, oni koriste Controlphyt Cu bakar na bazi glukonata.

14d16f9412a63ffb3d02e30643307bb2.jpg

Jedna slika ajvarke od pre par dana. Lepo napreduje, ima fino ploda, jos samo da nalije kako treba

Ove godine ništa od paprike, viroze su najverovatnije u pitanju, a verovatno i ekstremne vrućine. Ostala je niska, žbunasta, kovrdžanje lista, deformisani plodovi... Imao sam mnogo tripsa, ali verovatno je seme bilo zaraženo, jer nema simptoma na svim sortama.

Kaze mi cale ja nisam zeleo da idem i gledam, da nije uspela uopste da pokrije zemlju da se rasiri, nije mogla od vrucine, kupio sam neke aminokiseline, sadrzaj slican kao Trainer ali dzaba, na 45+ nece, svakod dana isao da zaliva, propade zalivajuci.

Posto sam amater u proizvodnji paprike..ZAmolio bih nekog da mi kaze kod upotrebe fungicida switch na paprici, kolika je konzumna karenca(nema nigde za papriku da piše)..i kolika je radna karenca..posto sam oprskao sinoc, a veceras bih postavio kolje i zategao kanape sa obe strane reda da sprecim posrtanje-obaranje stabala, posto je bas izrasla visoko i plodovi su pojedini veliki i teski

Lacin dlan

Za krupnocu i broj plodova nemam reci, dobro je zametnula, samo dal je do semena ili njive ne znam, al ima dosta bakterioze i zelenog uvenuca preko 20 posto.
53bcea2888ba36c1ceceeafe509ddebc.jpg

Послато са 22101316G помоћу Тапатока

Imam i ja lacin dlan u plasteniku, izgurala je dobro, malo je nejednaka sa plodom, ima i uvrnute, ali ima i ekstremno krupne. I kod mene je krenulo zeleno uvenuće, vjerovatno verticilijum, dosad oko 2%

Po pravilu se čupa i baca, ali ako je puno onda je propala stvar, jedino probati sa Funomilom,. Imao sam godina kad toga bude i do 40%

Nazad
Vrh