Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Kod mene je nenormalna potraznja paprike.Za dva dana naruceno oko 3tone.Kod kuce ide na veliko od 50-60din.Bio juce na kvantasu N.Bgd. od 55-65 na veliko.Cuo da je u R.Kusturu od 38 pa navise.
Inace moja paprika je dosta losija nego predhodnih godina tj.mnogo odpada kada se bere zbog bakterioze,plamenca,...

Zasto mislis tako?
Sve je teze da se proizvede na otvorenom.

- - - - - - - - - -

Kod mene je nenormalna potraznja paprike.Za dva dana naruceno oko 3tone.Kod kuce ide na veliko od 50-60din.Bio juce na kvantasu N.Bgd. od 55-65 na veliko.Cuo da je u R.Kusturu od 38 pa navise.
Inace moja paprika je dosta losija nego predhodnih godina tj.mnogo odpada kada se bere zbog bakterioze,plamenca,...
Jel nisi uspeo da sprecis bakterioze antibioticima?

Ja ima vec 4. godinu kako ne mogu da se priblizim bar polovini rodu od ranije malo lose godine malo dobrodusne komsije i na kraju ima da batalim da sadim

Realno cena od 50 din na veliko je dobra cena za crvenu papriku,ko je odradi kako treba ima 18-20 tona lepe paprike po jutru,puta 50 din,kome je to malo taj nezna sta hoce..

Imam utisak da je ova proizvodnja osudjena na propast.
Ovo je najbolji komentar za papriku bilo koje vrste..
Otvoreno polje zbogom za plodovito povrće...
Pa nisu talijani i spanci i turci i grci ludi imaju klimu za proizvodnju 100 puta bolju od nas a većina (skoro 90 %) proizvodnje je u zaštićenom prostoru...
Krov gospodo krov je bitan ovako ili onako i u suši i u kiši...
Znam da će sada većina reći pa to košta pa ovako pa onako ali to je ipak jedino rešenje.
A sta mi čekamo -dobru godinu ili božiju volju ili arape ili k... palac neznam ni sam....

A bre matematika je jasna ako oces da prozivodis, mislim na ozbiljnu proizvodnju e pa bratac mora da se ulozi posto kod nas NE POSTIJI protivgradna odbrana zastitna mreza, dobar sistem za navodnjavanje i za pocetak je dosta. Ako ne e onda kao jedna gospodja iz susednog sela sadi papriku na 1ha nema mrezu i sada jbga nema papriku ni za sebe omlatio grad

Ja dizem ruke od paprike, posle 40 godina. Nema vise tu leba. Zna li neko kako se krece babura (bela)?

O djings i ti odustajes
Izgleda da ce paprika biti samo za najhrabrije i najludje ili za one koji najvise znaju.
I ja posle 12 god mislim da

neznam .....
Nemoj da si na kraj srca sadices jos godina i godina.Jednostavno to ti je u krvi...

- - - - - - - - - -

Pa osigurajte useve

Послато са U8815 користећи Тапаток 2
Ja osigurao 0.3 ha na 15 tona po ha 8 450 din placam na kraju vegetacije do 1 11 2014
Pola drzava vraca..

Mi smo pre par godina digli ruke od paprike. Veliko je to ulaganje, posebno u plastenicku proizvodnju. Samo da jednom godisnje zakaci vetar I pokida foliju, a gde je hemija, semena,,,

538d71406a0c46e1d8f49af86137f7c6.jpg

Ja dizem ruke od paprike, posle 40 godina. Nema vise tu leba. Zna li neko kako se krece babura (bela)?
ja sam odusto pre 4 god a radio sam je od 93 do 2010 i svake god sve gore i gore manje i manje novca a ulaganja sve veća dzaba mu sve tad kad sam počeo radit za 1 kg si mogo kupit 2-3lit goriva a sad katastrofa cena paprike 15god ista uz neka manja odstupanja a cena hemije i dubriva ma svega ostalog otisla gore i još ovo vreme svake god sve gore i gore tako da sam teška srca odusto od gajenja al posle 4 god još se nekajem nikako čak i za svoje potrebe kupim 2-3dzaka i sve je o.k

Nazad
Vrh