indoor
Član
papriku
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ja sejem na jednu traku, dva reda. traka je 80 cm,a rastojanje od biljke do biljke je 30cm. ja na hektar ima rasadjeno oko 60 000 biljaka. pokrivao sam papriku krajem marta i poceo sam da berem 12 juna. do sad sam sa hektara skinu 80 tona babure. krenuo sam sa cenom od 80 dinara, pa ti vidi da li se isplati. sad na ovu cigansku cenu, definitivno ne, ali prva cetiri branja su bila od 80 do 40 dinara. ovo poslednje je islo od 22-25 dinara. skupa je proizvodnja, dosta radne snage, dzakova, folija, traka, zastite, semena i djubreta. ja jos i sam prozivodim rasad i grejem plastenike na cvrsto gorivo i ima tu svasta. ali prvo branje mi na pravoj ceni i ako imas kolicinu, pokrije sve uloge. od 4500 do 5000e po jutru je ulog za celu sezonu. ove godine je to dosta dobro. videcemo sta ce biti dalje...
pa, to je najcesci oblik. slicna je prica i sa magnezijumom. kod paprike nekad hoce da dodje do blokade magnezijuma, ako je bas forsiras i eksploatises, pogotovo u ranoj fazi. mislim na plastenicku proizvodnju i velik unos oksidnih oblika djubriva na koje si primoran, usled rane proizvodnje i nedostatka sunca i prave fotosinteze.Inace sto se tice kalcijuma da u pitanju je kalcijum nitrat.
Mislim znam da bi trebala rotacija useva ali... izvinjavam se sto citirah samoh sebe, jos se ne snalazim najbolje sa tapa tallk aplikacijom.Sledece godine planiram malo da prosirim i ubacim malo drugih sorti i hibrida. Nego imam problem sto se tice zemlje, imam neku jos jednu povrsinu tu gde bih mogao da gajim papriku od nekih 30 ari(tu nije sadjena paprika nikada) i ovu od nekih 15-20 ari gde je sada. Sta radite vi, sadite li je nekada dve godine na istom mestu ili?