Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Ja sam do prosle godine zalivao sa tifonom i kisnom rampom na kraju i stalno sam imao problema sa bakteriozama pogotovo je to bilo izrazeno na prvim plodovima koji su bili pegavi,uglavnom prve berbe.Od kada sam presao na kap po kap preporodio sam se kad je kvalitet paprike u pitanju.

Evo moje muke kako mestimicno izgleda. Malo vise je uhvatilo maha, zakasnio sa prskanjem i evo sta se desilo. I ovo ce kao bakar da zaustavi ili izleci???

08072014302.jpg
[/IMG]

08072014303.jpg
[/IMG]

teško daće ovo već nešto izlečiti ja imam isto sa jednom sortom paradajza muku već2-3 nedelje probo sam svašta totije ta crna pegavost ili bakteriska pegavost,prsko sam već sa,score,ridomil,foliogold,i sad sam prsko sa signumom paćemo videti al dase izleči teško mozes samo drzati pod nekom kontrolom dase neširi jer prelazi to na plod i stvore se crne tačkice ova god je jako loša za povrtare koji rade na otvorenom štose tice bakra nisam prsko jer se plašim opadanja cvetova mada krajem iduće nedelje ću prskati al on ne leci kolko sam ja upućen,i kazu daje bolji bakar hidroksid ,nego bakar oksihlorid

Skal ako hoces sa bakrom uzmi Cuproxat znaci Plamenjaca i crna pegavost izuzetno pristupacan a efikasan preparat

ovaku muku ko kod kolege jingisa imao sam i ja 2011 cini mi se prskao sam je svaki treci dan i jedva je iscupao nekako,koristio sam cuprablau z+dithane

Ovo kod JINGISA,izgleda jako gadno,plasim se da se neodrazi i na plodove,sto bi rekli mnogo se osugavila.Bakterioza jojjebala majku.

Interesantno resenje za prskanje, svaka cast.
A sto se tice tih koktela, po meni se to tako ne radi, ali tvoja paprika, tvoje pare, tvoji kupci, pa radi kako hoces. Samo me interesuje jel sam pravis te koktele ili ti to savetuje neki zastitar?

Paprika lepo izgleda, odlicna je, koja je sorta? I moja je extra kakva je bila. Mora da se prati stalno...i da se deluje preventivno u skladu sa razvojem biljke (neki opsti plan i program prskanja) + pratiti vremensku prognozu, mislim na padavine (ne navodnjavati ako ce kisa npr) takodje ja ne navodnjavam ni kada najave jake vetrove i oluje sto je ove godine cest slucaj, jer nista lakse nego oboriti dobro zalivenu papriku. Naravno treba i mnogo znanja i iskustva (sto ja bas i nemam ali na srecu tu je ovaj forum zlata vredan) i na kraju i sreca malo... :) Jer dzaba sve ako udari grad...

Да ли паприку против гриња можемо прскати Тонусом или Фосфамидом 40? Чиме ви прскате?

Obisao papriku danas blato ko u priči a bolesti za čudo nema.
Neću prepustiti slučaju pa ću ipak večeras odraditi.
Možda kiša i nepadne s obzirom da je juče bilo 16 l za 15 min.
Đaba i folija jer bakterioze ne prave razliku u ovakvim situacijama...

Ja mislio danas popodne da prskam papriku ali od ta posla nista...kisa pada vec satima, nadam se da nece napraviti vecu stetu. Inace uz konsultacije u apoteci uzeo sam lannate jer do berbe imam jos prilicno. I promesu (ista aktivna materija kao u quadrisu) tako mi barem rekose. E sada posle ove kise sta ce biti videcemo...uz to cu ubaciti i neki humisuper cisto malo. A inace sam poceo da pustam kalcijum nitrat i sve je bilo super dok nije pocela prokleta kisa...

Nazad
Vrh