Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
izvoz je najbitnij da se tu nesto ne usere jer ako to stane bice 20 din .
Ne verujem jer je ova godina zgazila svu papriku, naročito crvenu koliko ja vidim i najbolji proizvođači u mom kraju imaju jako loš rod... Bakterioza je desetkovala... Ne znam kako je dole na jugu ali u Bačkoj je loše...

Poslаto sа Lenovo P1ma40 uz pomoć Tаpаtokа

Nikola, da li prodajes na veliko i jel znas gde ide paprika?
Danas u Macvi cena na veliko je od 37 do 48 din, paprika ide za Sabac, Loznicu, Beograd, Bosnu, Sloveniju.

Ovde bi isto prinos trebao da bude poprilicno manji. Najveci problemi su bakterioza i opekotine od sunca.

Evo i ja sutra krenem sa berbom a mene najvise brine sta da radim sa paprikom koji imaju onako crne flekove? dal da ostavim tamo ili da bacim? Danas sam zvao Agro Selo oni kao navodno krenuli sa otkupom za drugu klasu ali covek mi kaze da ne uzimaju papriku sa flekovima. Samo moze da bude 10cm pa navise. i jos se ne zna cena... Danas mene nudili 35-40din za prvu klasu...

Nikola, da li prodajes na veliko i jel znas gde ide paprika?
Danas u Macvi cena na veliko je od 37 do 48 din, paprika ide za Sabac, Loznicu, Beograd, Bosnu, Sloveniju.

Ovde bi isto prinos trebao da bude poprilicno manji. Najveci problemi su bakterioza i opekotine od sunca.

Prodajemo samo kod kuce ljudima ne trgovcima i danas otislo oko 500kg po 55

Bio sam u Bosni Brčko i tamo je cijena 2 i 3 klase oko 75 RSD (veleprodaja) kvaliteta jako loša a 1 klase nema uopće govorim o rogi.
Na veleprodaji Arizona je ima jako malo a kvalitet isto slab očito da je godina loša a prodaja pored puta je oko 140 RSD skupo za njihov standard.

Kod nas u Hrvatskoj (Rijeka) je u maloprodaji od 120 do 160 RSD za 2 klasu govorim o rogi a prve klase nema za kupiti koja je veleprodajna cijena neznam.
Ja radim malo toliko da imam za zimnicu i dobre je kvalitete a za prodaju nema ništa.

A sjeme ostavljam od najboljih primjeraka ove godine 3 paprike ostavljeno za sjeme.
Par slika.
Ostavljeno za sjeme.

evo slike sa danasnje berbe.
paprika1-4cd249.jpg
paprika2-f20ca3.jpg

Nazad
Vrh