Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Koja ti je ovo folija? Koliki je razmak izmedju folija?

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

Folija je ginegar, izraelska. A razmak izmedju redova koliko da prodje freza 506 sa jednim parom moticica manje, negde oko 60 cm. Onaj veci raznak koji vidis je ostavljen kao prolaz za izvlacenje paprike.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Planirao sam ove godine da papriku rasadjujem odmah posle Djurdjevdana ali vreme nije dozvolilo jbg...

Ovo nije uvenuce i trifender ovde nema sta da trazi. Ovo je fitoftora(crna noga) . Jedink nesto na bazi Tiofanat Metila.Galofungin t (ili Duofen,ne Duofen Plus)+ Polyram i dobro ga razliti kroz sistem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Misliš na Phythophthora (gangrena korijenovog vrata), ako je to evo sad čitam u upustvu od Trifendera da navodno i to riješava ali ja posle trifendera nesmijem pustiti kroz sistem fungicid.

Ovo sam ja imao prosle godine za izvoz posle rasadjivanja. Prskao sam sa 2-3 fungicida kada se setim reci cu kojim ali sam gadjao korenov vrat i da deo sredstva sklizne niz stabljiku i prakticno zalije struk. Inace sam ove godine kroz sistem pustao galofungin T, odmah po rasadjivanju i talstar. Pre rasadjivanja sam rasad tretirao rivalom (isto sto i balb) zalivanjem, takodje odradio sam i quadris i armadu kao i aminokiseline trainer. Kada se isprima, nameravam da pustim 11-44-11.

Ako ima neki manfil ili kako se vec zove u kombinaciji sa necim...joj boze moram poceti da pisem. Ali da znas...stopira bolest...ali one zahvacene ne moze da izleci.

Ne, Funomil je aktivna materija Tiofanat-metil a Fonganil Gold je Metalaksil-M i kako pišu o njemu da je jako dobar ali jako skup.

- - - - - - - - - -

Dali ko zna koje su doze kroz sistem za Funomil?

daada71edaace45d9d47dbb6c2c662b7.jpg

a4ac9e8c5d1b8876377b59c5d75bb69b.jpg

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Nazad
Vrh