tvrdoglavi
Član
Pozdrav.Nemam ni ja previše iskustva sa paprikom.Prvo mislim da joj je malo hladno,pokrivaj agrotekstilom,može i danju da se zagrije zemlja,smanji zaljevanje,listi su žuti kao da fali gvožđa.kod velikog nedostatka gvožđa prvo listi između žila poblijede i može da se desi da se taj dio počne sušiti,tako je na paradajzu.Mislim da nije bolest,nije kao plamenjača niti pepelnica niti botritis.Vidi da li na pozadini lista ima bijela pljesan.Ja bih za svaki slučaj nešto protiv bolesti jer je biljka oslabljena,nešto kombiniraj plamenjača i botritis.Zatim bi folijarno mikroelemete i malo bi zalijao azotom da pokrene lisnu masu.Ja sam nabrojao par stvari koje ne moraju biti točne,ti najbolje znaš kako je na stvari.Ne zalijevati hladnom vodom,ako se zemlja rashladi ispod 15 stupnja,korjen ne radi nego "spava" i čeka toplije vreme.Moze li mi reci neko kakvo je ovo oboljenje ili sta vec na paprici,inace radi se o uzgoju paprike u plasteniku ali kako mi je prva godina jos ucimo sta i kako ide.I kako rijesiti ovaj problem postoji li neko sredstvo.....[/URL][/IMG]
@kikoporto,pogledaj na internetu kako izgleda plamenjača mada mislim da kod tebe to nije.svejedno bi bilo dobro tretirati protiv bolesti,ne može da šteti jer imaš oštečene liste i tu bi moglo da nešto "nastane",nemojte koristiti bakar.Mislim da ti je možda paprika bila malo mokra ili previše vlage u zemlji jer ti višak "nešto" biljka gura na vanjski rub lista,ti najbolje znaš kakvo je stanje kod tebe.To mi se zna desiti na salati kada mi bude previše dana mokra pa stari vanjski listi dobe palež.Nadam se da ti se bude netko javio tko je imao iste probleme.LP