Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
E i da znate ukoliko naletite na neku kutiju sa ovakvom nalepnicom da znate da je moja.
Od prosle godine nijedan piljar mi nije vratio kutiju sa tom nalepnicom znaci da lutaju negde hehehehehe

123754d45ea40f33592773eb55bc4f35.jpg

Koliko stane u tu kutiju?

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

Kolko moze da se proda kod tebe u Paracinu na kvant danas? Kod mene u Leskovcu belo uvo zelena je 30din pa mi se ne isplati da je berem.

Mislim da je u pitanju kvantas u KG, ne znam koju kolicinu imas ali na kvantasu u BG je isla i do 60 din.

Послато са GT-N7100 уз помоћ Тапатока

Da, kvantas u Kragujevcu. Meni je spas sto imam svoje dugogodisnje kupce piljare, inace jedan kaze jutros da mu je danas treci dan da stoji. Crvena papriku je imao samo jedan u pijac ali kaze slabo ide, ceni je 60 dinara.

Pazi koja propast...proizvedes kvalitetan proizvod i ne znas sta ces s njim. Rusi koliko znam hoce da uvoze voce i povrce od nas...jedino sto mozda drzava nema tu neki interes a i mozda EU to ne voli da mi izvozimo. Ne znam sta da vam kazem zamislite samo da ste u nekoj ozbiljnoj poljoprivrednoj zemlji. Ne samo da imamo problem sa tim manjim i smesnim subvencijama nego cak i sa prodajom! Paradajz u Leskovcu bio po par dinara kilogram u isto vreme uvozi se iz Albanije!? E sad voleo bi da mi neki strucnjak objasni ako je paradajz u Leskovcu recimo 7 dinara bio (lupam koliko god da je) kako se onda onom iz Albanije isplati da ga prevozi do ovde? Koliko ga on prodaje 2 dinara???!

Narode imam pitanje za vas inace radim papriku baburu bobita u plasteniku 60x8 metara 1400 biljaka ovako poceo sam da je berem oko 10 juna i nabrao oko 2500 kg stim sto sada nemam sta da berem list je zdrav a nema ploda i ako ga ima dodje sitan spljosten, da li je to do velikih vrucina ili od viska azota izvucen je stajnjak 2 traktorske prikolice, ako je visak azota kako onda u pocetku bila ekstra i sad zatajila molim za pomoc unapred hvala

@batocko
Moje je misljenje da moras pustiti ponovo startno djubrivo, jer je vrlo vjerovatno da imas manjka fosfora, a on ti je potreban za cvjetanje.. Barem koliko ja znam.. Sacekaj ti da jos neko doda nesto preciznije. Ja sam imao slican problem i kada sam pustio starter, naglo su krenuli cvjetovi i sada ponovo imam po 10 potencijalnih paprika po biljci koje hranim trenutno sa 15-5-30.

Nisam probo fosfor , probacu samo ako ga nadjem paprika ima nesto malo tamniju boju visoka je oko 1,5 i vise mislim da je od ovih vrucina pobegla na goru nego da li se moze nesto spasiti nego imala je ona cvetove dosta ali su oni otpali a ono sto je zametnuto je sitno najvise je to u sredini satora gde je temperatura dolazila i do 50 stepeni dok na pocetku i nije toliko losa

Ne mogu cvjetovi da se odrze na visokim temperaturama. Eto, pokusaj sa 2 kg startera 13:40:13.
Je li radis Bobitu na 2 grane ili kako je vec vezes? Moze li koja fotografija?

Imam neku baburu hibrid u plasteniku. Oko 900 din kesica 100 semenki bila i mogu da kazem da je extra. Ali je stalno otvoren plastenik.

Vidi ne znam da li imas predstavu koliko je 600 metara kubnih vode? To ti je recimo bazen od 6 ari sa dubinom vode od metar. Sad jedino ako navodnjavas vodenim topovima mada i to je opet mnogo :) ili na tvoju povrsinu oko 85 litara po metru kvadratnom. Ako imas kap po kap onda ti je to jos dosta vise jer se ne poliva medjuprostor, proveri ti jos jednom to :)

Prošle godine sam počeo s paprikom i imao sam istu ideju kao ti (spori bunar + bazen za zalivanje 40 ari). Doveo bager, iskopao "rov" 25 metara dužine, dva širine, dva dubine (ali kosih stranica) i postavio građevinsku foliju po dnu, tako da sam dobio, da kažem, stotinak kubika. Prošle godine je od kiše non stop bio pun i nije bilo problema, međutim, ove godine se pokazalo da je to ipak bila lošaideja. Jenostavno, bio je konstantno poluprazan, a kako se folija za dva meseca raspala, pumpa je stalno vukla mulj i zapušavala kapaljke. Tvojih 85 kubika dnevno je, čini mi se, knap za 50 ari. Sa bazenom ćeš imati gubitke na upijanje i isparavanje, imaćeš brdo jalovine i rupetinu koja, realno, smeta. Kad vidiš udavlljene pacove shvatićeš da bi i nešto krupnije moglo upasti i da ti treba ograda a ako hoćeš celu stvar kulturno da odradiš sa folijom za ribnjake i odvoženjem zemlje - ima da košta koliko i dobar bunar.
Doduše, mogućnost brčkanja pored njive - neprocenjivo.

Ma foliju bih uzeo odmah dobru tj za to namenjenu. Ograda naravno! I mreza za zasenu preko! Neka bude i 100 kubika dosta je za 50 ari punio bi se za nesto preko 24h 100 kubika.

Nazad
Vrh