Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Ma sta pricas vuce vodu do 15m, pojacano mi je radno kolo, sa sirim perajama. Kad pustim na crevo voda bije oko metar. Dok motor radi na malo manje od pola gasa. Odjednom mi ide voda na oko 3000m kap po kap.

Motor je dmb dizel od 10ks.

- - - - - - - - - -

Dobro bre hoce li mi neko odgovoriti na pitanje koliko vode potrosi za zaliv 50 ari paprike kada joj najvise treba vode :)

Послато са GT-N7100 уз помоћ Тапатока

Druze, po ovo moje gledano mnogo :) znaci ti imas upola manje od mene. Znaci kako ja navodnjavam trebalo bi mi 10h za tvoju parcelu. Pumpa neka izbaci 1t u minut ne mora vise, 1h=60000l, 10h = 600000l :D. I da je upola od ovoga mjslim da ti treba mnogoo velikii bazen :) Naravno dosta zavisi od zemljista kod mene je bas teska zemlja, tako da mnogo pije vodu.

Mislim da si pogresio nesto ali ajde...1 tona po minutu tj 1000 litara, 10 sati 600 kubnih metara... pa jel pirinac gajis ili sta? :)

Vidi ne znam da li imas predstavu koliko je 600 metara kubnih vode? To ti je recimo bazen od 6 ari sa dubinom vode od metar. Sad jedino ako navodnjavas vodenim topovima mada i to je opet mnogo :) ili na tvoju povrsinu oko 85 litara po metru kvadratnom. Ako imas kap po kap onda ti je to jos dosta vise jer se ne poliva medjuprostor, proveri ti jos jednom to :)

@ Hitmanle016
Druze ne postoji pumpa koja moze da izvuce vodu ni sa 10 a kamoli sa 15 metara pa sve da si je ne znam kako pojacao. Jednostavno, vodeni stub se kida pod sopstvenom tezinom.
I ta tvoja racunica oko kolicine vode za jedno zalivanje mi nesto ne stima. Ali da ne sirimo temu i da ne idemo u offtopic

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

@ Hitmanle016
Druze ne postoji pumpa koja moze da izvuce vodu ni sa 10 a kamoli sa 15 metara pa sve da si je ne znam kako pojacao. Jednostavno, vodeni stub se kida pod sopstvenom tezinom.
I ta tvoja racunica oko kolicine vode za jedno zalivanje mi nesto ne stima. Ali da ne sirimo temu i da ne idemo u offtopic

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

Cev je na 10 metara ali nivo vode se podigne na 4m mozda i manje.

Koja je cena bele a koja crvene paprike kod vas??? Meni crvena jos nije stigla a belu sam dogovorio sutra nekih 10-15 kutija po 40 din.

Ja sutra berem belu oko 40 do 50 kutija vozim na kvantaskoj u Kragujevcu pa se preksutra javljam kako sam prosao. Moram da pocnem sa branjem kako bi olaksao biljku a i da bi ova mlada sto krenula mogla da radi da ne ostane sitna.

Upravo stigao iz njive...

f2accd46f1eb9e010427152accf83948.jpg

ec76bfd677e8b55960ddc5c428e98a7e.jpg

Ja sam dukat (malte ne ista kao ta tvoja) prodao danas po 40 din na veliko, na malo prodajem 60.

Pa dolaze kuci kod mene, nakupci. Ali nemam ja ovu belu da je tako nazovem mnogo.

Nazad
Vrh