Uvoz polovnih kombajna iz inostranstva

mims

Član
Učlanjen(a)
23 Jul 2009
Poruka
7.462
Lokacija
Zrenjanin
Interesuje me šta mislite o uvozu polovnih kombajna iz inostranstva

-isplativost
-preporučeni modeli za srednja gazdinstva
-neka predhodna iskustva
-iz koje zemlje
-kakva je procedura
 
aha pa po meni je najbolje i najpametnije to uvezsti kombajn za sebe mnogo bolji i bolje stanje a ovde za te iste pare enma sanse da nadjes tako dobar!! ali ipak je tu carina pa prevoz dobro prevoz cini mi se da je 1 evro po kilometru!! mada kako bi mogo tamo da ga probas pogledas :haha:
 
polovno je uvk macka u dzaku, a pogotovo kad kupujes nesto sto si video samo preko interneta
 
Verovatno bih u tom slučaju planirao odlazak u neku od okolnih zemalja, npr. Mađarsku ili eventualno Sloveniju, ali tu su vize problem za sada :sta:
 
ce bude sengen pa cemo svi lepo slamarice pod misku pa da kupujemo masine (bar kazu za taj sengen) :ppozdrav:
 
Naravno, valjda ćemo i to dočekati. :ppozdrav:
Inače sam našao kod nas u oglasima npr. Dominator 105 20 ke, a u Mađarskoj preko neta od 3500 do 5000e, pa sa svim dažbinama nemogu biti više od 10 ke.
 
Bome ja sam trazio preko interneta, preko poznanika oko pola godine i nikako naci nista povoljno a da bude ok. Opredelio sam se strogo na zemlje: Nemacka, Austrija ili Svicarska na preporuku drugih a razlog je da najbolje odrzavaju mehanizaciju pa je "najmanja" sansa naleteti na krs. Na kraju sam uzeo kod nas vec uvezen iz Svicarske i mogu reci da sam zadovoljan, iz Nemacke su mi trazili za prevoz 2-2,5hiljade pa cak vec traze 3000. Po mom misljenju dok sve sam organizujes i poplacas da ce biti skuplje nego uzeti preko nekog ko se time bavi a da nije odvise pohlepan jer mislim da oni to sve imaju razradjeno, jeftiniji prevoz, manje carine itd...
Ja sam se opredelio za claas-a i zasad nezalim. :cao:
Ipak to je samo moje misljenje.
 
25sx1dj.jpg
 
Abro ,da li znas koja je razlika izmedju 76 i tvog kombajna i koliko si ga platio lepo izgleda.Koje je godiste.
 
Ucinak mu je oko 10ha na dan, prosle godine sam uspeo da naguram nekih 12ha s tim da radim na malim parcelama, vecinom ispod 1ha.
Razlika mislim da je minimalna, jedino u sto sam siguran da je stariji, pogledaj pa uporedi sam; http://www.konedata.net/claas.htm
Godiste 88, rs: 2400, 25000e ::novac::
Puno para ali mislim da vredi ga imati. :D :cao:
 
pa roberte nije sve kao sto u konedati pise,mozda abrov kombajn ima drugaciji motor,a heder se vidi da je manji od 3,9m kao sto pise u konedati pa sam zato pitao :bravo: :ppozdrav:
 
U pravu si Johny CASE IH, tamo baš i ne piše sve, pogotovo mislim da je važnija npr. potrošnja ili prosečan učinak po satu nego npr. visina kabine
 
Nazad
Vrh