Uvoz polovnih kombajna iz inostranstva

Axial provereno!

Agropark mi deluje skuplji, ali kod njih su masine kao iz salona.Pre neku nedelju vratio sam se sa puta i prosao pored AggroParka, jako puno masina imaju na lageru tipa 100traktora imaju sigurno ako ne i jace.

Koja spedicija u subotici radi uvoz masina?
U Zrenjaninu mi rekla da je tamo dosta jeftinije!

profiagrar jel uvoze dobre kombajne ili ih samo sminkaju posle jel zna neko ?

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Ja sam jesenas kod njih gledao Lexiona 430,na oglasu je izgledao kao nov,a kad sam otisao da ga vidim,ono grob od kombajna. A i cene su im bas jake.

vidim na oglasima da se sijaju kao da su novi,znaci i oni fusare sa masinama... znaci ipak je bolje kupiti od domacina sto je radio s njim ili ides pa sta ti se padne... macka u dzaku,ja kakav sam baksuz od sto p.. ima da se uhvatim za k...

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Nije razlika samo u ceji usluge spedicije. Ima razlike I u visini poreza I carina od opstine do opstine. Šabac I Subotica su najpovoljniji u Srbiji za te stvari.

Послато са SM-A025G помоћу Тапатока

Očigledno nije zakon za sve isti i to je problem. Neko može da uveze kombajn kao otpadno gvožđe i opet mu sredi papire za registraciju regularno. A neko uveze regularno, pa mu fali jedan papir pa ne može da sredi registraciju bez natezanja.

"На име купца, мотор неисправан"...
Тамо где је царинска зона и још нешто (заборавио сам тачно шта) трошкови су мањи. Мислим да такав терминал има и негде око новог сада ако се не варам.
А пре свега уходани контакти, нема чекања, депо, ово-оно.

Moj kombajn je isao preko ovih,nazovi pa pitaj
c0ad7b42eb9fbdbcdb37fb377f53cdc6.jpg

Sent from my moto e(7) plus using Tapatalk
fb2c48664231ff9273684edc22ef1a9b.jpg

Sta treba sve od dokumentacije, kolika je carina. Usustini kakva je procedura
Ništa specijalno, potvrda iz Opštine da imate poljoprivredno gazdinstvo i da trebate za uvoz kombajna i naravno lična karta.
Ostalo špediteri odrade, sa njima se sve dogovori, oni detaljno znaju.
Carina je čini mi se 10% i 17% PDV.
Zavisno kakav je kombajn, veća je peripetija sam transport nego carina.
Kada dođe kod nas, onda je lako🤣

Nazad
Vrh