samo jos ovo da vam kazem pa idem da spavam i vise vam necu pricati dok sami nevidite.veci traktori kao 5100 pa nadalje imaju samo siroke gume,sada su iskopirali duple uske tockove kada seju rednim sejalicama okopavine,sto znaci da ih pre nije bilo samo siroke.zadnje gume kod vecih traktora od 100 ks su bas iste sirine kao kod 577,samo sto 577 vuce plug 2x35,3x30,dok veci traktori vuku plugove sa radnim zahvatom 3x45,3x50 pa cak po redu neki plug ore 55 i 60 cm sto je i dovoljno da ocisti red da se negazi orana zemlja.
dimenzije zadnjih guma traktora 5136 18,4-38 zadnji broj je obim gume a takav obim ima rus 82 a ide dobro sa tim gumama,sto znaci da mu nisu problem da ih okrece.da se ja sta pitam u IMT fabrici na 577 ugradio bi mu gume 15x36,na 560 bi stavio 15x30,dobio bi sigurno jaci traktor,ako se traktor zaglavi on je slab zbog toga sto se zaglavio jer je stao,znaci nema dalje to je retko ali u 100% slucaja traktor mi se zaglavi zato sto mu karter nasedne na zemlju pa okrece tockove u prazno a bas kod IMT-a je to boljka.kad traktor nasedne na zemlju nemoze da dodje do tvrde zemlje da se iscupa iz blata pa se vidi da 539 koji ima 40 ks kao rus t-40 samo sto rus ima druge dimenzije i tako 539 nemoze u startu da prodje kroz blato jer je nizak.sto puta sam stradao da mi traktor upadne u vodu toliko duboku da je propeler bacao vodu,i naravno lepo udjem u taj glib posto se spustam ali kad treba da izadjem karter mi nasedne i tockovi se okrecu u prazno pa da je veci precnik njegovih guma mogao bi da dohvati zemlju,zna se kad prodje veci traktor od 539 ili rus pa usece duboke tragove u zemlji koji se nevide zbog vode naravno da nemam nikakve sanse.ja to dozivljavam svake godine kao reli sport ne samo ja vec svi,jer traktor bude tako blatnjav da pomisli neko da li je isao da radi ili da se zabavlja jer nemoze se po blatu raditi.tako nasi traktori nasedaju u rusove tragove zbog nasih pametnih inzenjera koje mrzi da malo misli logicno pa tek profitabilno.rus ima dobar a jeftin traktor a mi ni jedno ni drugo.sa vecim gumama npr. 577 kad bi imao gume kao rus velike karter mu nikad nebi naseo pa se nikad nebi zaglavio.ja u svom ataru nisam video rusa da je naseo dok moj 577 okrene 6 puta tockove pa mu se karter vuce po zemlji samo sto nenasedne.pa sa 539 kad orem iza 577 karter mu se vuce po zemlji pa se i zaglavim jer su mu male gume,znate zaglavi se na suvom.tako da sam siguran da bi imao bolji traktor ako bi mu stavio vece gume,na svim modelima IMT-a.znaci da 577 los traktor prvo zbog guma i cene,nedobijes ono sto platis,drugo sirina zadnjeg tocka je nepotrebno siroka jer taj traktor nije tezak da bi imao tu sirinu,drugo kad se ore sa 577 u 99% slucaja plug neocisti brazdu,a guma je mozda sira od brazde,kad orem sa mojim 577 sa uskim gumama traktor ide tik uz prevnutu zemlju a siroke gume su duplo sire od uskih.logicno razmisljanja u IMT-u sigurno nije bilo kada pricamo o masi traktora i potrebnu sirinu guma.znaci ako su tako razmisljali zasto nisu traktorima koji su tezi za duplo od 577 fabricki ugradili duplo sire gume jer znamo da su oni ranijih godina radili po zadrugama veliki deo posla a danas ih niko nece da kupi.jer taj traktor niko od nasi nije osmislio vec su kupili licencu pa tako da niko tamo nema poima jer u gradu se neradi zemlja a ko je dosao sa grada na zemlju taj nista nije dao zemlji ni ljudima taj je samo uzimao sto je vise mogao.Znate onu nasu izreku malo fali mnogo kvari.jer vecina ljudi nema problema da ode do njive,suv put zemlja jednaka jer kod nas kad su kise stici posle do njive treba da budes reli sampion da bi presao taj put.sigurno kad su glupi ljudi pravili traktor pravili su ga da ide po njivi i po vocnjaku ali su zaboravili na put kroz sumu i ritove.garantujem da nijedan pametnjakovic iz IMT fabrike nije testirao traktor na ritsku zemlju ali nije ni vazno jer je malo takve zemlj u srbiji,ali po blatnjavom putu nas IMT sa teskom mukom kazem da je nula pored rusa samo zbog jebenih guma i glupih inzenjera.uzmite njihov elaboratk kada testiraju traktor koji su napravili,ovako pocinju,sve ukupno gledano traktor se pokazao dobro sto znaci da u zivotu niko nema nijednu kritiku svi se hvale ljudi to je bolesno.ako plate ljude za istrazivanja onda za kritike nikog nebi placali i jos bi imali bolji traktor,jer su ti ljudi iskreni,posteni,pametniji od onih nazovimo ih ing,kad im gledam izvestaj o ispitivanju to je onda rec samo o sacici ljudi koji kao eto provozali traktor na tri jutra i gotovo..JER OCIGLEDNO da im puca kita za seljaka i njegove IMT traktore.