Pozdrav Kiki!
Iskreno da kazem, gledajuci prospekte proizvodjaca, i ponudu nasih trgovaca, dosao sam do zakljucka da bi to mogla biti dobra dimenzija.
Moja ideja je vec kada ulazem u nove i to uske tockove, da oni budu sto je moguce i realno izvodljivo uzi. Koliko se secam, 9,5 siroki su negde oko 25cm..
Traktor koristim uglavnom za medjurednu obradu, a za druge poslove bi vracao standardne gume. 11,2 nisam video da ima, a 12,4 bas nije mnogo uze od 14,9. Jeste da moze sa njima lepse raditi nego sa fabrickom dimenzijom, ali gledam da dobijem maksimum ako je moguce. Ulazim ja u uske redove i sa ovim starim (sirina oko 38cm), ali bi hteo sebi da ucinim posao sto laksim.
Ne znam ni za jednu firmu koja radi takve intervencije na felnama ozbiljno. Meni bi trebalo busenje za glavcinu, suzavanje felne.. Ne znam da li bi to kod nas neko mogao lepo da odradi, i po koje pare-da li je isplativo uopste!
Ako se montira na primer 12,4-36 guma ona podize zadnju osovinu traktora, nije bog zna koliko uza, probao sam to ranije i ne svidja mi se (do njih je moguce lako doci). Takvih felni uglavnom jedino i ima. Kada bi takvu preradio na moju glavcinu, suzio je za 9,5-36 gumu, njenom montazom bi dobio mnogo na smanjenju sirine traga, a izbego bi problem sa visinom, jer su te uze gume same po sebi manjih dimezija "balona", iako se montiraju na felnu indeticnog poluprecnika, te je ukupna visina odgovarajuca!
To su samo moje ideje, ne znam da li dobro razmisljam, zato sam se i obratio citateljima ovog foruma.
Cuo sam da ima u S.Mitrovici neka firma koja radio opisano, ali ne znam koja je to tacno. Za druge ne znam.
Pozdrav i tebi Bobo!
Kucao sam odgovor prvom sagovorniku kada si pisao.
Nisam dugo bio na vasaru u Rumi. Moguce da se pojavilo nesto novo. Hvala na lepim slikama i trudu.
Koliko sam uspeo da vidim to su verovatno te 12,4-36 ili mozda cak 13,6. Prilicno su visoke, idu cak do blatobrana. Ove fabricke 14,9-36 su mnogo nize. Mozda je kolega "podizao" i prednji most?Ja inace imam "Tupanjcev"-Futoski sestoredni spartac za uzane redove, sa smaknutim mostom za kacenje, te nemam potrebu da prilikom tih operacija "sirim" tockove.
Nisam cuo za te "desetke". Mozda su to bas te 9,5 o kojima pricam!?
Moram pogledati slike mnogo detaljnije..
Ako saznas nesto, javi molim te.
Pozdrav svima!!
Tebe bi zamolio da se raspitas kod kolege koje su to tacno dimenzije i neka ti kaze od koga je kupio!