Uredjivanje dela za vocarstvo(primedbe i sugestije)

Za ADMINA , ajde molim vas vise sredite upload slika da bude direktan na forum a ne da moramo stalno traziti nekakve portale za postavljanje slika , pa onda upisivati URL , pa ni onda uvjek ne radi kako spada , nekada se uopste ne vidi slika vec samo URL adresa , vec smo o tome pricali na stranici o Jagodama.

Uvek ispada kako treba ako uradiš kako valja, a upload slika direktno na forum traži dosta prostora na disku provajdera kojem se plaća da hostuje (čuva) forum, najskuplji je upravo prostor na disku, pa dokle god niko ne finansira forum, ovo je malo nezahvalno tražiti :ppozdrav:
Odeš na www.postimage.org , klikneš na choose, izabereš sliku sa kompa, onda odeš na upload it a pre toga čekiraš FAMILY safe, to znači da slika nije pornografija. Kada se slika okači, klikneš na copy to clipboard pored thumbnail for forums, ili ručno kopiraš pa ovde pasteuješ link.
Evo slika sa uputstvom.
Možda nije loše napraviti jednu temu o kačenju slika pa davati ljudima link jer je ovo pitanje učestalo.

 
Kopirao sam uvaj post budući da valjano objašnjava situaciju sa postavljanjem slika u porukama.
Ujedno i pohvaljujem člana oktopod čiji su postovi u velikoj meri uzorni kao i odnos prema i ponašanje na forumu.
vn2u1i.gif
 
futurefarming, interesuje me što je uvedeno da slike moraju biti umanjene? Šta je razlog?
 
Obavešteni smo od mnogih članova da imaju problem sa otvaranjem stranica kada su slike u punom formatu. Na žalost, nemamo svi dobru konekciju tako da moramo izaći u susret kolegama sa dial-up-om.

Postavljanje umanjenog prikaza nije komplikovano ali ko god ima poteškoća neka pošalje pp da objasnim.
 
Ok, razumljiv i logičan razlog. Zaboravio sam uz pitanje dati i jednu sugestiju da se nekim od tema da "top" prioritet (zavisno od važnosti u toku sezone). Pozdrav!
 
Teme su obično poređane po najnovijem postu (ali se može menjati po želji korisnika klikom na neku od kategorija u tamnozelenom panelu iznad liste tema - Naslov / Temu Započeo Odgovora / Pregleda) a nikakav problem nije pinovati-zakačiti aktuelnu temu da bude prva na listi i istaknuta blagim senčenjem. Svaki predlog prihvatam.
 
Slike ne moraju biti manje po dimenziji već po veličini na disku tj u bajtima...

To se može uraditi tako što se slika iz BMP ili JPG visoke rezolucije snimi pod file-save as nekog programa za pregled slika, pa se dole bira jpg i manji kvalitet ili PNG što je automatski manji kvalitet pa time i veličina, slika svakako ostaje verodostojna za naše potrebe
 
Molim sve članove da postavljaju umanjene slike da i kolege sa slabijom konekcijom mogu da prate forum i brzo otvaraju stranice, evo jednostavnog uputstva:

Detaljno objašnjenje za brzo postavljanje umanjenih prikaza:

-otvorite ovu stranicu: http://www.imagebam.com/,
-kliknete SelectFiles i izaberete slike sa računara koje želite postaviti na forum,
-ispod toga imate opciju Select Type: (required) i tu obavezno izaberite FAMILY SAFE content,
-kliknete UPLOAD NOW! i slike se prebacuju.

Kada se to završi kopirate ceo kod sa leve strane gde piše BB-Code u poruku na forumu.
 
Ja ipak iz iskustva preporučujem www.postimage.org

To je jedini sajt koji nema foru da na svakih godinu dana izgubi sve slike usred ažuriranja baze i sličnih opravdanja, nema 50 slika oko vaše slike, pa onaj ko otvara mora i to da sačeka da se učita i slično.
Ovaj imagebam mi se čini kao da je kopiran kod od postimage.
 
@futurefarming:

U vezi svakog daljeg offtopica, jedan ne moze da se izbegne:
Zasto je status Vladana.Spas-a banned? Cime je to zasluzio? Zato sto je prodao svoju malinu pedeset % skuplje nego ostali?
Sto ju je skladistio u javnim skladistima? Sto je podelio svoje iskustvo sa vama? Hajde budite dobri i recite nam zasto, kojom porukom je to zasluzio.

Da mi ostali znamo i spakujemo se i obrisemo ovaj forum iz bookmark-a, pa vi ovde uzivajte onako kako zelite. A mi cemo citati i bez logovanja.
I slatko cemo se smejati.
Jednoumlje koje postoji ovde je postojalo samo u vreme SFRJ, u vreme najgoreg komunizma,
ali je cak i tad covek mogao mirno da spava u parku, bez bojazni da ce mu se nesto lose desiti.
Danas, ne mozes ni citati forum, eventualno nesto napisati, podeliti iskustvo a da za to ne budes kaznjen zbog DELIKTA MISLJENJA.

Pozdrav
 
Naprotiv, Vladan je banovan zbog pretnje fizičkim obračunom drugom članu, nakon čega su ti postovi uklonjeni. Naravno da niko ne treba da napušta forum niti bi bilo ko iz uredništva ometao razumno i razložno pisanje, veoma mi je žao što ste tako nešto i pomislili, jer to niti je na ovom forumu bilo niti će ikada biti. Takođe, član čiji ste post prijavili, dobio je opomonu zbog ne primerenog obraćanja.
 
koliko puta koliko može bigti najveća slika ja stavljam 800x600 piksela
tako je kod nas na forumima u hr,pa hebeš ga ja samo nastavio
sory
 


Uputstva za postavljanje umanjenih prikaza poslata su privatnim porukama. Dalje oglušavanje o molbu moraće se sankcionisati, obratite pažnju.
 
Pitanje, šta se to može snimiti i postaviti na forum kad postoji opcija download/upload i gdje?

Hvala!
 
Prijatelji, čast mi je i zadovoljstvo da Vas obavestim o izboru forumaša nebojsa za novog člana uredničkog tima i moderatora u Voćarstvu!
Mladom kolegi želim svaki uspeh u radu i budući da ne sumnjam da će pripravnički staž položiti sa najvišim ocenama, već sad mogu da Vam se svima zahvalim na saradnji i druženju, posebno drugu Topaloviću i svim članovima koji posećuju ovaj deo foruma.


::vino::
 
Nazad
Vrh