Unutrašnjost štala

Zasuskavaju se objekti...
623a6c43ac1d9d0a43fb3e6417aef271.jpg
ae49a01d0f126019f3d554c22be61929.jpg
ab28c7e37feba5d3911e3bb76ab64945.jpg
3361948244b99b49f51c18b522f4c42f.jpg
c8f23bf0c2e2ad9ae79b49117a23806e.jpg
4b60cd9764d4253a7683fb601332f34f.jpg

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Kolko tu ima kvadrata po biku?

Послато са LG-H815 уз помоћ Тапатока

Nece ... ove cerade se motaju i dizu preko dana i kad su plusevi... samo kad je vetar i minus se spustaju. A i dosta je visoko i jedna strana lastavice je otvorena... tako da nema straha od bolesti na pluca ... a i svaki dan se baca puno slame pod njih ...tako da se 7nutra ne oseti nista

Pa da,manje prostora za divljanje. Kod mene je problem sto ima previse prostora,al dobro kad budem pravio nesto drugo bice drugacije...

Послато са LG-H815 уз помоћ Тапатока

Ne znam da li ste primetili... ima ventilacija u objektima... veliki ventilator koji raubija kad su kake vrucine i u svakom boksu po 1 srednju koji izvlace vazduh... celo leto na 40stepeni oni se nisu zadihali. Prikazacu sistem ventilacije kad ih utovarim pa budem radio ciscenje i dezinfekciju... mozda nekome posluzi za primer

Koje bi bile idealne dimenzije boksa za telad, gde bi provodili vreme od dana teljenja do zaljucenja(130-140kg). Planirao sam da napravim 5-6 boksova u supi pored stale, ogranicen sam prostrom, pa bi da budu sto manji, a plasim se da ne budu tesni.

Koje bi bile idealne dimenzije boksa za telad, gde bi provodili vreme od dana teljenja do zaljucenja(130-140kg). Planirao sam da napravim 5-6 boksova u supi pored stale, ogranicen sam prostrom, pa bi da budu sto manji, a plasim se da ne budu tesni.
Ja sam u jednom boksu 3x3 drzao po 6 teladi do te kilaze,cisceno je jednom dnevno i prostirana je piljevina tako da nije bilo vode ispod njih,i mogu ti reci da su mnogo bolje napredovali nego kad su bili vezani

Ja sam u jednom boksu 3x3 drzao po 6 teladi do te kilaze,cisceno je jednom dnevno i prostirana je piljevina tako da nije bilo vode ispod njih,i mogu ti reci da su mnogo bolje napredovali nego kad su bili vezani

Ja sam planirao da napravim pojedinacne boksove, zbog lakseg pracenja stanja, i lakseg napajanja mlekom, mada nije iskljuceno da ce biti dva boksa za po 3-4 teleta.

Поздрав! Када смо завршили шталу схватили смо да смо направили једну грешку и ако би сте могли да ми помогнете да је решим. Што из незнања а што из тога што нисмо мислили да ће мо имати и краву и теле, сада у просторији где оне живе имамо доле бетонску плочу која нема скоро па никакав пад и сва мокраћа остаје под њима. Шта да радим?

У томе је и проблем, што немам велики стајњак а ни велики плац да бих могао да одлажем ту сламу. Да ли она може да се суши или да се спаљује на пример?

Nazad
Vrh