Univerzal

Izgleda da je došao red uradi to nemoj onako paliti spalićeš alnaser

- - - - - - - - - -

Kad bi mogo da zatvoriš usis da postigneš vakum da dobije malo ubrzanje prilikom verglanja možda bi i upalio

tako i kod mene imam ga 4 godine nista nije radjeno kod mene i grejac mi ne radi kaze mi jedan majstor da nosim anaser na remont

Može bez grejača.Ja imam problem sa anlaserom jako sporo vrti a bez grejača je uvek palio i zimi i leti.

1
uni-4.jpg

- - - - - - - - - -

evo jedna slika cisto da osvezimo temu

brat mi ima store 402 isto tak otesko pali prvi put a posle prima gas i radi ko znaj,neki majstor mu je rekao kao da treba ventili da se rade,nemam pojma dal su stvarno ventili jer kad upali nema dima uopste i radi i prima gas ko benzinac...

Da bi priča bila tačna da se rade ventili treba bar izmeriti kompresiju da vidi kakav je pritisak pa onda izmeriti ponovo sa zalivanjem malo ulja u stublinu da se ponovo izmeri pritisak pa tek onda se može doneti neka bolja dijagnozašta je problem u motoru

neznam tako mi burazer kaze da mu je taj majstor rekao,mada ja sumnjam u to jer traktor ujeda kako radi a ipak opet tesko pali kao da je na samrti a uradjene su mu dizne i pvp mu je nova par god stara i oduvek je tako tesko palio kad je hladan

Hoću da uzmem od strica universal da bi prskao voćnjak (zato što nema kkabinu) ali mu skače hidraulika gore dole I to baš dobro trza šta može biti problem ?

- - - - - - - - - -

Sada vidim da je pisano o tome.

Od pre mesec dana sam vlasnik jednog UTB-a 445(nije duplak),i posle FERGE 533 ovo je azdaja ali kao i sve polovno kada se kupuje nastaju problemi,kada sam ga opteretio uzbrdo(kolima vukao neki kamen) u prvoj brzoj tako je nesto u menjacu zakrcalo i prestao je da vuce ja sam odmah stao(srecom ima dobre kocnice)pokusao ponovo,posle par metara opet isto i ja izasao u trecu sporu bez problema.Probao sam ga posle toga u sve brzine i nema problema,cak sam i nizbrdo sa 4m drva u prvoj brzoj spustao kola i namerno stiskao kvacilo da dobije ubrzanje i kada pustim on kopa u mestu i vrati se na normalnu brzinu bez ikakvih problema.Mene samo interesuje da li on to izbaca iz brzine,jer kod FERGE kada izbaca palica menjaca takodje se pomeri a kod ovog zaboravih da napomenem ostaje u brzini.Da kazem i ovo, mislim da palica menjaca malo DUBLJE upada u ovu problematicnu brzinu nego u sve ostale.Hvala unapred,ja se nadam da ce mi neko ko je mozda imao isti problem, ili ko zna odgovoriti, da bih znao sta me ceka u otklanjanju uvog problema.

Ne,upada dublje u prvu nego u ostale brzine,u ostalim palica plice hvata,mislim da sam sada bio jasniji,a sto se tice duplaka stvarno mi je nepotreban za ovo sto ja radim,ako mi je i 533 zavrsavao poso ovo je tek AZDAJA sto sam se i uverio.

Nazad
Vrh