Univerzal

pozz ljudi.treba mi mala pomoć.ovih dana sam se upustio u neku nabavku traktora pa sam naleteo u nekomm selu na neki univerzal 445 90 godiste valjda je to neki noviji tip sa belim felnama.čovek je traktor nasledio od prvog vlasnika i traktor ima 1400 radih sati u prevodu kao nov je ništa tesko nije ni radio vidi se i po masini i polugama.
e sad vredi li to 4000 covek ga ne da ispod
sta znam gledao sam svasta ali u principu nesto dobro za male pare nema to je jasno
dajte neki savet.ja sam mislio neki od 50 60 konja ali i ovo bi zavrsilo odlično posao

odlican traktor mali potrosac samo je malo sad skup za odrzavanje gledaj obavezno sastav izmedju cizama i bloka def.dal nije nesto razbusivano tu idu srafovi 12mm fabricki to im je mana.ima sihronizovan menjac nesme da krci u 2i3 kad saltas

Peshut kupi ga to je neuništiv traktor komšija ga da radniku tera ga radnik ko nenormalan i ništa mu ne fali hidraulika jača nego kod imt i imr a i prilkjučno vratilo je ko nebo vrlo živahan traktor neki dostižu nenormalnu cifru radnih časova bez generalne što je jako dobro + za 4000 evrića to je veoma jeftino taj koji ti proda taj traktor pojma nema da traži cenu TAKO DA ISKORISTI OVU SUPER ŠANSU :sreca:

pa s obzirom na sveopste stanje neverujem da je bilo sta otvarano na njemu a kamo li razbusivano. ovako volim kad dobijem podrsku od nekoga i potvrdu znaci vredi uzeti to.
par puta sam vozio bas takav univerzal sekli smo neke topole pa sam ja vukao sajlama i mogu vam reći da je tada ostavio pozitivan utisak na mene vukao je kao lud i snasao sam se na njemu super.prilično je okretan lak za manevrisanje.jel on bese ima nesto vece gume od 539?nisam obratio paznju?

Nisu uvek iste na na starijima su čak 14,9 28 ti traktori mogu vući po dve 7t pune pšenice bez muke prvi put kad sam to video ostao sam bez reči moj 539 se muči sa jednom 9t a taj vuče po dve 7t bez muke tad mi došlo da sam sebi napravim rupu za groblje

Nisu uvek iste na na starijima su čak 14,9 28 ti traktori mogu vući po dve 7t pune pšenice bez muke prvi put kad sam to video ostao sam bez reči moj 539 se muči sa jednom 9t a taj vuče po dve 7t bez muke tad mi došlo da sam sebi napravim rupu za groblje
stariji tip nosi 12,4/28 model kao kod clana Matic,model posle toga sa cetvrtastom haubom ima mali broj komada sa gumama 14,x/28 taj ima i nekoliko konja vise i dv a nosi oznaku 445.

naso sam i jedan 550m sa kabinom i to plave boje.jel bi oni trebali da budu još kvalitetniji jel da?mislim motor ok 55 konja nego izrada i obrada valjda ti plavi su za izvoz bili ili tako nesto.nisam ga video nesvidjaju mi se samo te njihove male kabine nekako su mi skučene male.nemogu da stignem od posla da odem da ih pogledam

evo sta sam malopre gledao tu blizu

traktor ima na satu 2300 casova rada, motor je u izuzetnom stanju suv je nigde ni jegan sraf nije odvijan stoje plombe još svuda. sve poluge su u super stanju nije znaci vukao mnogo.svratio sam iznenada kod njega nenajavljen čovek je manjao filtere, grejač i sredjivao alnaser nisam imao vremena da ga cekam da sklopi sve zbrisao sam sa posla.za motor tvrdi da je u super stanju malo je farba izbledela ali nije greban ni udaran.jedino me nervira ova orašje kabina sa staklima na srafove jutros im je jedno staklo puklo samo od sebe u garazi.samo to fali na traktoru.ima menjač 8+2 i posebno reduktor nije kao klasični 445.
ostavio mi je zadnju cenu 4000e ispod toga ne spušta.sta mislite vredi li?ne vidi se sa slika ali deluje stvarno extra neistroseno nije radio teske poslove bas je utegnut

Svaki univerzal vredi svaku paru pored IMT IMR YTO veruj mi to su traktori stvoreni za brdovit teren a kratki su,ne dugački ko torpedo,nešto su teži od imt-a uravnoteženi su a hidraulika im je duplirana i mnogo je izdržljivija nego kod ovih domaćih traktora

Novih nema ja imam 774 DT poslednji model koji su napravili inače fabrika je srušena tako da delovi će postati problem

U PKB pre 2-3 godine je kupljen nov od 60-70 ks sa prednjom vucom.Ne znam da li ih ima vise od jednog i da li ima jacih. Mislim da je ovakav kao na drugoj strani ove teme.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh