ULTRA hibridi kukuruza

Ја сам сејао прошле године Лехтора,клијавост је била за плакање.Али сад,можда је било и до суше у априлу.
Prosle godine nije bilo lose,aa ove godine lehtor duo energija nicanja nije za plakanje nego za zapevanje...
Ja sam se bass razocarao,bilo i hladno vreme uhvatilo,nesto niklo posle 10 dana,nesto posle 15 dana a nesto nice i posle 20-25-30 dana ...za nepoverovati...predvojiooo se u visini...,negde ga nema po 2-3-4-5 metra,ovo sto zadnje niklo napali fazani i vrane-garvani.
U jednoj velikoj njivi gde je brdo zbog mnogo kise i leda odnelaa voda sa brda a u niziji zatrpalaa...
Tako da je godina katastrofaa sa lehtor duo..
No sta je tuu je,ko zna zasto je too dobro.

I kod mene,bio sam u dilemi da ga presijem ali je i u idealnim uslovima imao lošu energiju klijanja tako da ga u njivi imam od tri do šest pera....znači ove godine sam ga posijao i nikad više

Ja sam Lextora ove godine presejavao...klijanje i energija očajna
Brajko ja dao 2 hiljade evra samo za seme .
Gde ponovo da dajem tolike pare za seme??? Plus da radim opet pripremu i sejanje??
Rekao sam koliko ima neka ima ,too mu je sto mu je ove godine pa koliko rodi..., imam moj berac,cu da pretrcim too sa berac da pokupim sta ima i krajj.

Nema tu nikakvog prinosa sa takvim sklopom...
Dali ste zvali predstavnika iz RWA da se pohvalite sklopom i nicanjem?

Nema tu nikakvog prinosa sa takvim sklopom...
Dali ste zvali predstavnika iz RWA da se pohvalite sklopom i nicanjem?
Ja nisam zvao ,sta da im radim ??da se tuzim sa njima??
A sto se prinosa tice ,nije me vadilo ni kada je imao prinos i 10 tona po hektaru jer onda oni kukuruz spuste na 14 dinara...
Sada je cena 22-3 dinara na veliko,kada dodje berba spustice ga na 20 i kada bi kupio opet seme i dao 2 hiljade evra plus one 2 hiljade koje sam dao prvi put ,plus djubre,plus ostale operacije od oranja i pripreme do prskanja i berbe ....Postavlja se pitanje ekonomske isplativosti takvog poduhvata ???

Znači ti si potrošio 2000e, niklo ti je za 1000e,tebi dobro,nima još lepše...nema primedbi na semensku robu,svi zadovoljni?
Semenska kuća mora biti obaveštena,i predstavnik mora izaći na teren da utvrdi stanje useva...

Ja sam tako na.ebao ove godine sa jednom semenskom kućom.Na 5 k.j nije niklo ni jedno jedino zrno, mrtvo seme.
Automatski obavešten njihov zastupnik, doneo mi drugo seme pa sam presejao, sve u najboljem redu ali je za mene završio karijeru.

mozda nevezano bas za temu ultra hibrida kukuruza ali jedna dobra stvar ovih subvencija za seme(ako ih bude) ce po meni biti i mnogo ozbiljnije ponasanje semenskih kuca sto se tice semena i da nece moci toliko fusirati sa semenima---moja predpostavka jer kad se procuje a pare svakako dobijes nazad(bar odredjeni deo),neki ce mozda shvatiti da ima i do semenskih kuca u prinosu

Znači ti si potrošio 2000e, niklo ti je za 1000e,tebi dobro,nima još lepše...nema primedbi na semensku robu,svi zadovoljni?
Semenska kuća mora biti obaveštena,i predstavnik mora izaći na teren da utvrdi stanje useva...
Kako vidim i u mom kraju kako sam pricao sa nekim ljudima ,a i ovde na forumu da se javili ljudi iz raznih delova Srbije i da svii kukaju i zale se na taj Lextor duo da je bilo ocajno i katastrofa nicanje ...ali nijedann ne rece da je nesto uspeoo sa semenskom kucom ,da je zvao,da su mu ponudili novo seme ,ponudili neku pomoc ili bar neko opravdanje da su rekli...itdd...

Eto ima jos ovde ljudi koji su kazu i presejavali bas taj Lextor duo ,ako se neko cuo i zalio semenskoj kuci i agentima prodaje etoo pozivam neka nam podeli svoje iskustvo i daa savet.

@Sapatnik Nije bila njegova preporuka, ja sam hteo da probam i napravim jedan eksperiment.
Najgore od svega je to što je prodao ozbiljnu količinu semena a samo se kod mene javio taj problem.

Gde ti živiš...
u kom smilsu?

posebno se to odnosi na psenicu koju je realno 70% ljudi sejalo tavanusu i semenske kuce boleo tuki kako rade seme

sad jednu godinu da zaseru redovno pa da vidis manju kupovinu te iste semenske kuce

kod nas je kws naprimer manje zastupljen ove i to dobrano nego predhodnih godina iz razloga jer je prosle svakako i na susu jos podbacio,naspram tipa pionira

Матић, пре две године у фирми је 20 хектара посејано чини ми се ас ултра хибрида, отпоран на све и свашта све по препоруци. Никао како која врећа као код тебе одприлике.
По мени немој још да одустајеш од те семенске куће него тражи гратис 10 + % на количину. Може лепа количина да се посеје, знам да тако многи раде само ето забораве да спомену...

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Klijavost domace dorade Lekstura je bila 70 %. Kasnije je stiglo iz Francuske, klijavost 98%. Tog francuza sam posejao 60 vreca od 50000, nicanje perfektno.

Nazad
Vrh