ULTRA hibridi kukuruza

zszolika

Član
Učlanjen(a)
30 Jan 2010
Poruka
266
Lokacija
Totovo Selo,sever Bačke
Pozivam sve proizvodjace koji su imali Ultra hibride kukuruza(ns 444,640 zp 361,684 ili neke druge) da napise svoje iskustvo o ponasanju ovih hibrida posle koriscenja Focus Ultra!Dali su doziveli stres,dali su zaostali u porastu i u prinosu,itd,itd...
 
smatram da je to dobra kombinacija, za ovo sto smo mi radili ove godine, da sam mogao njega da nabavim suncokret nebih ni sejao.vrli smo na prolece neke parcele pod kukuruzom ,pa se pojavio problem samorasta
 
dejan 77 jeste li primetili nesto "neobicno" posle koriscenja Fokusa na kukuruzu,i dali zavrsila redovno vegetaciju bez ikakvih posledica?Koju dozu herbicida ste primenili?
 
Kada se koristi kombinovno Fokus ultra i Kalisto, kukuruz hoće da pobeli, ali je to prolazno. Sutra skidamo prvo jutro ZP 684 ultra, pa će da vidimo rezultate.
 
zar jos niste skinuli kukuruz ultra? ajde malo o prinosima iskustva u toku vegetacije,slike.ima nas na forumu koji zeljno iscekujemo vasa iskustva da bi se orijentisali za prolece.vrede li sto ti hibridi ili je to samo prica za malu decu
 
Pa i ja bi vec voleo nesto da citam o njima...samo izgleda slabo dolaze odgovori.Ono sto sam uspeo zakljuciti iz dela namenjen za zp hibride,da su proizvodjaci uglavnom zadovoljni sa zp 684 hibridom pa malo se vucem prema toj strani,znaci da to sejem sledece godine.A za ns 444 nisam bas dobre kritike citao,znaci tog cu izbegavati stim vise da meni svakako bi odgovarao veca fao klasa,znaci dvoumica ostaje izmedju zp 684 ili ns 640.ALI posto par godina sam imao i ns 640 i as72 i posto ns 640 nije me posebno odusevio ostaje mi da se odlucim za zp 684 ultra.
 
Vidim da je malo zapostavljena tema u odnosu na problem sa kojim se susrecemo po njivama...
Kod nas u ataru imao sam priliku da pratim ns444,ns640 i zp684 naravno svi ultra,kao prvo nikli su za medalju skoro svako seme je niklo i imalo izuzetnu pocetnu energiju klijanja,zatim je krenuo sirak onaj pravi kao četka gde se nevide redovi,nakon 10dana od tretmana fokusom njiva je bila crvena kao krv,znači sirak je bio u nokautu a kukuruz je terao dalje(u pitanju ns444),klipovi su dugački bili a malo tanji,rod je ove godine svima bio dobar a vlaga poveća,zatim ns640 sejan u ritu na lošijoj zemlji,prskan dva puta sa maksimalnom dozom jer je sirak bio u talasima kao marakana,prvi put kada je kukuruz imao 3-5lista a drugi kada se jedva moglo ući u njivu,parcela je bila veća ali i zaražena rizomom,rod dobar a i vlaga preko 20%.Zp 684 je bio tretiran sa obicnom sulfonilureom tako da je izostao tretman fokusom,klipovi su bili kao cepanice.Na kraju zaključak je da je sirak rešen sa pola gasa..takođe da napomenem da je đubrenje bilo skromno ili nikako.
 
Da li je sejao neko ultra Zp Fao 360 ?? Imam pirevinu u jednoj njivi na 80 % povrsine, pa bih da posadim neki od ranih ka srednjoj grupi??
 
Da osvezimo temu malo ako neko ima neka iskustva sa ultra hibridima ili neku preporuku znacilo bi :ppozdrav:
 
ja sam sejao 444. ali sam zajebo stvar bacio sam samo zaoravanje u sejalicu sabacko.da sam bacio samo ureju bio bi bolji .a djubrena njiva.a brat sto mi seja isto ultra 444 bacao ureju i linzer bio bolji od moj.
 
ja sam sejao 444. ali sam zajebo stvar bacio sam samo zaoravanje u sejalicu sabacko.da sam bacio samo ureju bio bi bolji.a djubrena njiva.a brat sto mi seja isto ultra 444 bacao ureju i linzer bio bolji od moj.

Ostalo sam razumeo ali ovo sto je podebljano nikako nisam. Ako neko zna sta je hteo da kaze nek prevede. Cini mi se da je hteo da kaze da je zaorao djubrivo, ali kasnije kaze da je sa sejalicom bacio Sabacko.
 
7a7e6b3827b717949c1f5417233c25d7.jpg
 
kako cisti ambare???. a i ovo imala pirevinu ta njiva. sad kad sam je orao pirevina je imla u u tragove znaci ubio je duo u korenu.
 
mislim da sam video i da euralis ima neki hibrid otporan na fokus, ali nisam siguran. Bilo kako bilo , probacu naredne godine neki hibrid, pa da vidimo
 
- - - - - - - - - -

Tako kazu ali dok se ne proba ne zna se.

Ja sam sejao NS 5041 ultra... u imberlondu na zivom pesku imao 4000 kg po lancu a ovamo u livadicama 8, 9 i imberlond pored bandera 5500 po lancu... prskao sa 1 l fokusa i dash po ha... ali mi se nije svidelo pa cu dogodine 1 na lanac fokusa....
 
Nazad
Vrh