Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
@ Mladene kako uspevaš sa repicom? Repicu moraš da seješ posle pšenice..... Kad se skida repica? ( tu je niko ne seje) .Ako skidaš u junu šta možeš posle toga sejati? Ako ne poseješ ništa onda si izgubio godinu...
repica pre psenice,ako nemas pravi adapter - 5-10% plus mora imati makar bocnu kosu koju je gazda platio coveku 2500e samo da mu dodje vrsiti 40ha
40ha repice je pokrilo troskove za 120ha psenice,posle nije nista sejano..
mozda mozes probati sa ranim sortama kukuruza fao grupe zrenja 300 posle repice ove godine je meni uspeo NS 341 jer je tad bilo kise ! u junu sam ga posejao na luceriste posle prvog otkosa!
sa repicom prolazim dobro zadovoljan sam prinos bude oko 3t/h.
da repicu sijem posle psenice optimalan rok je od 25.8 do 05,09 ,repica se skida krajem sestog mjeseca pa jasam ove godine posijo pijonirov F58 FAO200.
pa ne propadne ti godina tobi isto bilo da kazes za psenicu da ti propadne godina
Nisam paor ,ali čini mi se, da se optimalan rok setve uljane repice pomera prema kasnije. Jeseni su sve lepše i dolazi do preteranog raste uljane repice pre zime što nije dobro.
Ja sam nesto kasnije sejao i to iz dva dela,prva setva je bila 25.09.Kisa je prekinula setvu a posto sam vec imao seme ostatak njive od 6 ha je posejan posle sedam dana.Prvi put sam posejao ovu kulturu i vec sam se pokajao.Cujem da cena nece biti ona koja je ugovorena vec neka druga,naravno manja i to dosta.Po ugovoru cena je trebala biti 370 e po toni a koliko cemo dobiti ko zna.Kakva je cena kod vas u Brckom?
Ova slika je od 3 marta tada sam je prihranio sa 250 kg AN a po ha.U pitanju je Pionirov hibrid nisam zapamtio oznaku ali mogu pogledati.Posejao sam je sa zitnom sejalicom i to oko 5 kg semena po ha.Morao sam seme mesati sa urejom da bi se moglo i posejati tako malo semena a zatvarao sam svaku drugu lulu.Sto se tice proizvodnje bice kako mi se cini sve u redu ali sa cenom neznam ni ja sta ce biti.Sve mi se cini da ce biti jako losa kao i svemu ostalom i izgleda da sam se dzabe nadao nekom profitu.Po starom obicaju kod nas ugovori ne vrede nista,sta vredi sto smo ga i pravili kada se ne postuju.Kod nas u ugovoru pise da je cena 370e ali sam cuo u zadruzi da ce biti mnogo niza,koliko ni oni kao neznaju