Uljana repica

Nove slike

KWS

33nc3rr.jpg

Pionir

29ckkfm.jpg

Buba nema, sem onih kojih bi trebalo da bude sto vise...

35i7p91.jpg

Za sad samo nagadjanja,ali trebalo bi biti oko 350e tona,tako se prica u krugovima otkupljivaca.Ima i onih koji kazu da ce biti oko 400e a i onih 300e.Nemoze da se zna dok ne kazu ovi iz Viktorija grupe.

Danas svratio kod burazera i on kaze da je cuo od nekih iz Pozarevca kako pricaju o ceni od 38din.Daj boze da je tako,jer ja sam poceo da sumnjam, da ce nas ojaditi na ceni.

Kod nas od nedelje pocinje vrsidba uljane repice a cenu jos niko ne spominje,da li je negde neko izasao sa cenom

Vec? Pa mi necemo jos najmanje 2 nedelje. Daj neku fotografiju ako mozes, da vidimo cisto kako izgleda u trenutnom stanju. Meni je prvi put ove godine da sam sejao uljanu repicu.

Za cenu se slazem sa @jan-om.

Juce zakosena repica ali vlaga velika tako da se ceka jos par dana ,najverovatnije za vikend se krece

Jel ste krenuli? Moj plan je u cetvrtak. Prijatelj krenuo danas, saznacu sutra kakav je sa prinosom.

Danas smo skinuli 5 kj repice, inace to je i sve sto smo posejali. Prinos jos tacno ne znam zato sto je direktno tovareno u kamion koji je odvukao u Sid. Na oko izgleda da ima oko vagon sa 5 kj, bilo bi cak jos bolje da skoro jedan ceo lanac nije popasao crv. Eo par snimaka
[video]http://youtu.be/s9DADV2-F4I[/video]
[video]http://youtu.be/9y-ep96P98o[/video]

Da li je isplativo sejati uljanu repicu posto nisam upoznat sa njom a nigde je kod nas u okolini neseju?Uglavnom sejem soju od uljarica

Pa cena je preko 400 euro/toni Problemi su sa zetvom jer je seme sitno pa dolazi do rastura. Problem je i sa sjajnikom koji je napada i brzo unistava. Zeznuta je i sa setvom. Ja je imam ove godine prvi put, i napravicu kalkulaciju da li je bolje ona ili suncokret. Mislim da je suncokret u prednosti jer ima manje posla, a prihodi ce biti isti. A prinose koje su kolege imali i naveli gore, ove godine su korektni, cak i veci. Saznacu veceras prinose od dvojice mojih poznanika koji su danas skupljali pa ce valjda i veceras predati.

Nazad
Vrh