Uljana repica 24/25

Vase zemljiste je dosta pogodnije za repicu, vise pekovito nego glinovito.
Moze se bez Nurella, all mora jedna prskalica samo da bude rezervisana za nju. Sejali smo i mi repicu, ali samo prve 2-3 godine je bila dobra. Posle sve losije i loseije.
Tako je. Zato mi ni ne razmišljamo o soji.
Može se i bez dežurne prskalice. Dva tri prskanja insekticidom i to je to. Ovde se repica seje preko 20godina. Neki su šibali u 4 godine 3X repicu.

Za zemljište ne mogu da kažem, ti znaš kakvo je kod tebe. Klima nam je takva kakva je. Uglavnom loša ali i pored takvih uslova kod nas repica izgura sasvim pristojan rod. Mislim da mogu napisati da je u našem kraju numero uno.
Što se tiče Nurella... može se bez njega.
Kako, tj s' cim?

Protiv pipe sam ove godine prskao sa Gromom 0,5lit/kj. Prošle godine sam prskao sa Sumi alfom 0,2-0,25lit/kj. Neko dodaje Afinex 0,2kg/kj ali ja još nisam. Može se prskati i Polux-om npr. U principu, mislim da je veoma bitan plodored kao i da nemaš zapušteno staro repište pored tvoje njive. Koliko znam pipa izlazi iz zemlje kada otopli i pravi štetu tj polaže jaja iz kojih kasnije bubašurbe buše kanale u stablu i onda stablo puca tj biljka polegne. Znači na pipu treba posebno obratiti pažnju i sa prvom temp od čini mi se 8-10 stepeni treba prskati. Sjajnik, mislim da nije toliko alarmantan, odnosno prskaš tek kad ih ima par komada po cvatu (da ne tražim po netu kolki je prag štetnosti). Sve u svemu, dosta su nam pomogla hladna proleća protiv sjajnika.

Za sjajnika Pss kaze 3kom po cvatu. Ja ga malte ne nisam ni nasao do sada sto sam gledao.

Mora nesto da piše. Ne mogu da napišu da nemaju rešenje. Onda je više ne bi niko sejao. A ja kažem da za pipu osim nurela nemaju adekvatno rešenje.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Vidim da ide i savanur,i za sjajnik i za pipu.Imam od pre par godina 16l savanur.Pakovano 2020,rok upotrebe dve god. Znači dve god. Isteklo.Dali je neko koristio insekticid posle isteka roka?Herbicid sam već puno puta koristio i nije bilo problema.

Ništa mu ne fali.
Mora nesto da piše. Ne mogu da napišu da nemaju rešenje. Onda je više ne bi niko sejao. A ja kažem da za pipu osim nurela nemaju adekvatno rešenje.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Pre bih napisao da nemaju zamensko a tako dobro (relativno jeftino) rešenje kao Nurell.
Mislim da su u Hrvatskoj radili oglede sa insekticidima i ako sam dobro zapamtio Lambda cihalotrin ni da dirne sjajnika a Nurell je oduvao. Maverik je bio između. Ako pronađem-kačim link.

Koliko kod tebe nude? Ovde sam čuo cifru od nekih 500e/t ali i to je bilo pre dve-tri nedelje a pitanje je koliko je i tačna...

Nazad
Vrh