Uljana repica 2023/2024

mislim da to nema veze kada se skida,jer igra ulogu prvenstveno kisa i naravno datum setve

kako sada stvari stoje ubedljivo najlosija kultura za ovu godinu
videcemo ostatak kako ce dati

Sta je uradjeno predsetveni tu? Od agrotehnike sta si prskao sve? Kakva ti je bila u cvetu ?ne moguce da je izgledala dobro u cvetu a da daje los prinos na vagi

ma nama nedostaje kisa

ja ni sam ne znam kako je jecam dao toliko,opet ubedjen sam da cemo mi gore biti najlosiji sa prinosom i to blize 10m po jutru da cemo manje skidati

Išli danas da gledamo repicu 7 dana još ništa od košenja 50% zrelo 50% nije. Samo da ovo što je zrelo ne počne da se otvara dok druga polovina ne sazri

I ja sam danas obišao,inma takvih ko pto lžkaže kolega ali i u tum zelenim mahunama crna su zrna,svaki dan treba pratiti.
Kod nad krenuli danas, rezultati poražavajući oko 1 t.

I mi krenuli, vlaga 9.5, do 10.5 pa prekinuli, kazu na prijemu preko 10 ide na susenje i nece da primaju

Poceo sam da kosim. Vlaga 8.5% prinos 1200-1300 kg/KJ. Mahune kratke, seme sitno, nema tezinu. Prosle godine koje su izgledale ovako davale su preko 2t.
Da li su ti sve maune zrele do poda ?Tj.da li ima koja da je zelena jer kod mene ima jos zelenih na nizim etazama nekih 20/30% ali su i one crne kad ih otvorim .Sad se bojim da kosim jer ne znam da li ce biti vlaga.

Jel vrsi neko danas? Kakvi su rezultati?
Ovde kod nas bas lose izgledaju repice

Ja sam juce uradio 1.5 kj i prekinuo, vlaga bila 9 do 10.3,ostavio je u prikolici pod supom, kad danas merim vlagu iz nje ono 14.Kako tako da digne vlagu?

Uljarica,čim je skinete sa preko 8% vlage kipujte je na otkupno mesto pa neka oni dalje vode brigu o njoj. Ima tu jako puno zelenih zrna,mahuna, delova zelenog stabla i raznih životinjica i to sve zajedno ume da bude problematično. Prosle godine sam pomagao drugaru gde je repica prezrela i osušila se do zemlje. Tu je ovrsena repica u prikolici izgledala kao selektirana koliko je bila čista.

Nazad
Vrh