Uljana repica 2022/2023

Nesto za probu nije uradjeno regulatorom rasta. Ocita razlika za sad. Na prolece cemo pratiti dalje.

Mislim da je kasno za regulator. Na prolece samo fungicid da bi sprecio bolesti. Mraz ce nju zaustaviti, al ono sto ce biti lose je start na prolece. Mislim da ce ona prskana regulatorom mnogo pre krrnuti i biti jaca, mada puno zavisi i proleca.

Nisam do sada isao sa regulatorom,htio ove godine jer je prebrzo rasla.....i na proljece je uvijek bilo OK....a sad kako ce biti sa ovom, vidjet cemo

Na prvoj slici se bas lepo vidi gde je bilo jako puno slame tu zaostaje repica.

1VtVcx6.jpg

rrhxsZq.jpg

Na prvoj slici se bas lepo vidi gde je bilo jako puno slame tu zaostaje repica.

1VtVcx6.jpg

rrhxsZq.jpg
Само да питам... Јел вама увек овако густа репица? Мени изгледа баш густа. Занима ме који принос имате ако је и ранијих година личила на ову?

To sa slamom se meni dešavalo svaki puta otkad sam reducirano radio repicu. Vratio sam se na oranje jer nemam strojeve da to zamiješam kako treba i posijem.

Свака част. Баш ме занима шта ће на крају бити кад комбајн скине. Мени је једном задруга посејала на 25цм размак редова, али пошто није било лепе кише сувише је ситна ушла у зиму и све се видела земља око биљака. На пролеће се разгранала и све лепо покрила. Принос био око 3 т/ха али уз скромна улагања (без основног) и мало је омлатио лед десетак дана пред жетву

И мени изгледа као да је на 12-13. Зато сам и питао шта се дешава кад угреје на пролеће, али ако је на 50 онда ће бити топ. Баш изгледа моћно.

Nazad
Vrh