Uljana repica 2019/2020

Nakon prskanja je prošlo 2-3 dana, i još se nađe po par komada..... Kad prođu minusi, od srijede, ako ih bude, idem ponovno u prskanje.... Bit će problem ove godine sa sjajnikom, s tim da su kod nas ukinuli neke insekticide koji su ga kako ljudi pričaju uspješno rješavali..... Npr nurel..... Sada je ostao karate zeon, direkt, fastac.....
 
Pa sto sta im fali,mogu i ti preparati,sa tim i ja radim,a zavrsni udarac idem sa Proteusom i tu sam miran jedno vreme,taman da zavrse bocne grane.
 
Snijeg pada ko lud, što će biti s repicom, temperatura oko nule.....?
Bio gledati prije snijega, dan prije minus 3,4.....i repica kao klonula, listovi smekšali..... Jel netko imao takvu situaciju?
 
A fali joj možda tjedan dana da procvjeta..... Za vikend najavljuju opet 18 temperature, pa ćemo vidjeti.......bademi i kajsije cvjetaju naveliko....
 
Popucace od pipe ko nije oprskao. Sigurno da joj no - 3 nece prijati, ali mislim da je sreca sto nije pocela da cveta. Cvet je najosetljiviji od svega, a literatura kaze da repica moze da trpi kratkotrajne mrazeve do - 3 bez posledice po cvet. Videcemo sta ce jos biti za par dana.
 
Problem je što je izdužila pupove pred cvjetanje taman, da je pupanje tek krenulo, onda nema bojazni.
 
Kod nas je u malo ranijoj fazi. Sjajnik je tek poceo da se pojavljuje dok ste vi vec uveliko prskali. Videcemo za 5-6 dana.
 
Ako je preživela onaj sneg 19. 04. 2017. valjda će preživeti i ovo zahlađenje. Gaji se repica i u mnogo severnijim predelima od ovih naših.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
 
Nadam se..... Dogovaram neki stol za repicu, pa se dvoumim, hoće li trebati ili ne.....
 
Pa kod nas su sve ranije sijane pred cvatnju, naravno ovisi i o hibridu. Čekam da se razvremeni i još jedno prskanje insekticid+fungicid i amen. Ako me kiša ne zezne ko prošle godine.
 
Meni se čini da kod nas nema u ovom uzrastu, a ima i ranih setvi. Doduše nisam išao u obilazak možda i nedelju dana.... možda i ima. Moja je sejana negde 17-18.09. i isto je u planu još jedno prskanje pa kombajn.
 
Neznam koliko je osiguranje, možda bi trebao osigurati.... Jer spominjali su nešto da bi država financirala dio, al neznam jel prošao rok za to.....

Kws Hybrirock je u pitanju..... Sijana je rano, a samo što neprocvjeta, a opet od ppnedjeljka nešto spominju zahlađenje i minuse.....

Zašto ići fungicidom? Jel ima potrebe?
Nissm više planirao ulaziti u nju, osim ako dođe sjajnik.... Onda moram
 
Izgled repice na danasnji dan.Inače mokre su mi noge bile dok sam prosetao malo kroz nju.Ispod lišća je blato a na lišću se zadržava baš dosta vode.
13ccb8f8758963c47d71aedcd6365b79.jpg
42c53fbdc03745efcdf248eb7f7d5be6.jpg
9db27669e9d7389fc5d7c0d6770f3270.jpg
 
Nazad
Vrh