Uljana repica 2019/2020

Ovih dana cu resiti sta cu s njom, mada je to jedina parcela sa repicom, pa mogu i ostaviti da vidim sta ce biti.
Ja sam je uvek radio folijarno sa Slavolom, uvek se dobro pokazalo
 
Aco, tvoja i možeš sa njom da radiš šta hoćeš.... Ali da si ti video kakve su kod nas repice ostavljane, ne bi ovu ni pipnuo. Prošle godine drugar imao duplo ređu repicu pa je nakupio 1800kg po kj a ni full dobre nisu prebacile 2500kg. Koliko znam.
A pre jedno dve tri godine isto retka repica ostavljena i ta je dobacila do 2250kg. Sačekaj još, ali i imaj strpljenja jer joj treba vremena da krene. A kad krene sa rastom, nećeš verovati da je to ta njiva.
 
Ja cu ici u obilazak jos jednom pred bacanje vestaka da vidim sta mi je delati,ako se preseva dobice vestak pa drljaucu ili germinator pa setvu.
Orano je pa nece biti problema.
 
Poslednjih par postova ste me je malko utesili, moja je malo cesca ali je zato mnogo manja i ima samonikle psenice ko u prici, nisam nikada imao takvu situaciju. Bude li bar malo srece mozda i bude nesto od nje, cekam kraj marta, ako krene i zatvori njivu ostaje a ako ne krene setvospremac i setva ili odma setva direkrno i total?
 
nikola ilic, resio bi ja psenicu jos s'jeseni ali mi je repica lose nikla pa sam se dvoumio ima li smisla ulagati i trositi pare, bilo je malih propusta u obradi a ono malo uvek zafali, svaki k. joj smeta
 
IMG-20181125-152806.jpg

Slika je od 25.11.2018 imala je 5 ptskanja u prolece insekticid 3 puta gasni,2 puta kontaktni i dkc repica i na kraju rađena desikacija i prinos 3600+kg po ha 35ha parcela bila,čudna je to biljka samo da ne bude golomrazica većih od -10.
 
600.000biljaka po m2 ima ponegde.
Dvoumim se da`l da je uzorem ili ne.
 
Ovo je kws hibrid hybrirock preporucen za kasnu setvu do 10okt, sejana je 2okt nikla je 1-2novembra, pored ovog hibrida imam neki rwa koji je preporucen za setvu uoptimalnom roku, vizuelna razlika u korist kws-a.
 
Ovo da dižeš?
Nikad nisam se susreo sa ovakvom situacijom.Ustvari jesam, pre 5godina bila mala i retka jako pa ju je progutala kamilica pa nisam nista kosio onda.Pa me sada malo vata panika, ali najave za vikend kisu i toplo vreme tako da cu joj dati jos malo vremena. :)
 
Ja nisam izracunao koliko ima, nego puhar iz basf kad je dosao on je rekao da imas negde sklop cak i 600.000
 
Nazad
Vrh