Uljana repica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dangeru od koliko je litara ta prskalica,jel to ferdža može da nosi?

ef2d875229a3728961304ff5e33ae09f.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moraš postaviti plave čaše (šala naravno).Teško ćeš je zaštititi od RB. Interesantno da repica cveta kada i jabuka molio bih članove kojima sada cveta repica da napišu datum setve.Da probamo sledeće godine u međured da ih posejemo pa da ih oteramo u repicu.

Dulicu,ovo kod tebe u repici ili kod nekog drugog?Ovde kod mene ima covek koji nije stigao da uradi insekticidom nijednom isto tako i sa prihranom je prihranio prvi put ove godine pre 5-6dana i prskao pre 2 dana stanje zalosno a i sklop katastrofa.

Talianu,moja je u cvetu i sejao sam je krajem augusta tacan datum ne znam moram da pogledam u svesku.

Ja cu sutra jos jednom da udarim sa Fastacom repicu,jbt koja navala sjajnika,doduse manje nego pre neki dan ali jos uvek ga ima.

Nije moja repica, drugar mi poslao slike, prve dve slike su moje,ja sam se poprilicno naprskao ove godine ima gde sam i 4 puta vec radio repicu,sto korovi,sto insekticid,fungicid,prihrana..
17741075_10208878055124170_639963766_n.jpg

17757702_10208878043043868_1083841107_n.jpg

17690662_10208878046643958_1904135485_n.jpg

- - - - - - - - - -

talianu
Pre par dana sam se radovao kako ce brzo da cveta i kako je pobegla korovima ali danas bas nije bila takva situacija,ostali su svi kasnije sejali i sad ce moja biti prva na udaru sto se tice rutave a nisam ni razmisljao o tome...Doduse i Hibrid je izgleda raniji jer imam ned dana kasniju setvu tamo ce isto da procveta za koji dan.Dok u istoj njivi imam drugi hibrid nece jos nedelju dana sigurno.

Ja sam jedne godine sejao i lično mi ne odgovara kao kultura za rad pa je ne sejem ali mi je ovo interesantno jel vodim rat sa rutavom bubom.A kada sam je sejao cvetala je posle jabuke.Sejao sam je krajem septembra.
Evo od prošle godine moj post iz teme o voćarstvu.Ove sam pored čaša ostavio i maslačak nekošen a sada kada gledam slike uljane repice mislim da bi dobro bilo da je posejem između redova i da procveta za vreme cvetanja jabuke.Ove kod nas u ataru još nisu ni blizu cvetanja ali je i setva bila kasnija bar one što znam
I ja sam se patio godinama sa rutavom bubom,ove sam prešao na masovno izlovljavanje.Prezadovoljan sam rezultatima.

Više ih ima u tamno plavima,u svetlo plavima i belima upola manje.Takođe više vole u čaše koje su izložene suncu većim delom dana nego one u senci.
Više ulaze u čaše između dva drveta kada je zakačena na žici nego bliže stablu.Bolje rade na feri nego na Negro bombone.

Pa nisam ni ja,crveno slovo,duva vetar kao blesav a i padala kisa,nije mi se rizikovalo...sutra cu kada se podigne rosa.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh