Uljana repica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U Hrvatskoj je cena uljane repice 338e/t i ima veliko interesovanje za nju pre zetve, a ovde otkupljivaci kupe na zeleno i placaju 280-300e pokusavajuci da ruse cenu koliko mogu.

Ko ce toliku kolicinu da ostavi kuci, pored toga nemam ja toliki kapacitet za kucni lager ,jer ja godisnje ostavim kuci oko 150t kukuruza za svinje a ostalo ide na lager kod njih jer nema sanse toliko da drzim i ovako radim fumigaciju na kukuruz sad u prolece i treba sad opet kad idu temperature preko 30c da uradim.
A sto se tice uljane repice znam par ljudi ljudi iz Rumunije koji seju na preko 800ha Uljanu repicu i lageruju je kuci ali ima i tu neki stos ne ide ona na beton nego imaju oni nesto drugo ne bih sad o tome da raspravljjam.

Jel kad se ide iz bns prema pancevo sa leve strane ima neke oglede repice i zita jecma jel to institut tamis ili neko drugi?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kod nas ce zetva za maximalno 15 dana, ali mislim da ce nesto i za 10. Bas je pocela da sazreva uprkos i kisi i dosta umerenoj temperaturi.

I kod mene ce biti od pomedeljka.
2r6o9ia.jpg

I kod mene ce biti od pomedeljka.
2r6o9ia.jpg

koliko na slici vidim imaš dosta zelenih mahuna, sačekaj da i one sazriju, mi vršimo repicu na bazi vlage oko 6% maksimalno 6,5% jer na takvoj vlazi nema zelenih mahuna.... nekad kad smo na 9% vlagi vršili prinos je znao i po 3 metra po jutru biti manji radi zelenih mahuna

- - - - - - - - - -

Ljudi koliko nude sa pdvom za repicu ?

U Hrvatskoj nude oko 36 dinara + pdv

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh