Pozdrav svim članovima,pošto je tema ulja,imao bih par stvari o tome,pre nekih dvadesetak dana,rešio da zamenim ulje u motoru,u traktoru masey ferguson 130wy,kupio fradov filter,i uzeo sae 30,fam.kanta 10l,zatvorena original,sa onom al.folijom itd. Zamenio ulje,na 432rc ,traktor ima 440rc,,sada,inace ulje menjam obavezno na svakih 100h.znači pre 8h.pre par dana ulje je počelo da izlazi pod pritiskom na lider lauf dali je neko imao sličan problem?majstor dolazio i otklonio kvar,a to je:ulje koje sam sipao je povećalo
zapreminu,pretvorilo se u sae 130,znam da nepostoji,ali toliko je gusto pretvorilo se kao zaštita za kola,ko bitumen ::::::sta se desilo,pumpa gura ulje,ali je ono toliko gusto da nemozetom brzinom da se vrati u korito motora,a pumpa gura,i nema gde nego na lider lauf.majstor ispustio ulje
,sipao 4l nafte,i 2 l ulja u motor da sve to ispere,upalio poradio 5 min. I ispustio,sipao novo ulje i drugi filter i nema problema.....svi su mi rekli da je pomešao ulje i vodu,zato sto je ulje bilo na meracu mnogo mnogo više od maksimuma .........zato prijatelji možda sam odužio,ali evo dokaza koliko su ulja navodni originali dobri ovo ulje pri temperaturi oko 70 80 stepeni se zgrusava i pravi u smolu,zato pazite sta sipate u motor.......pozdrav svima,mozda ovo nekom zatreba da nerasklapa traktor i ravnja glavu džabe......pozdrav