Ulaskom u EU nasi poljoprivrednici nece moci da peku rakiju,kolju svinje......

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Bukadzija

Novajlija
Učlanjen(a)
25 Jan 2011
Poruka
5
Dosta puta se zapitam sta dobijamo mi seljaci tjst poljoprivredni proizvodjaci ulaskom u EU a sta gubimo?
Ako ulaskom u EU ja kao vlasnik malog poseda od svega par hektara zemlje nemogu proizvoditi rakiju po tradicionalnom nacinu i budem primoran da uvodim neku novu svemirsku tehnologiju za koju nemam para pa stace onda meni ta EU ili ja nisam to mozda dobro informisam?Narav shvatam ja da samo za svoje potrebe mozes proizvoditi nesto recimo tu rakiju kao i dosada ali sta ako ja hocu da vrsim prodaju kao i dosada na pijaci{ako od toga zivim} a nemam para ni dovoljno kapaciteta za tu savremenu proizvodnju sa svim tim silnim dozvolama i stati ja znam sta jos?

nama ne treba EU ali nam je silom nameću političari-ali Srbina još niko nije zajebo pa neće ni EU.Zakoni su donešeni da se krše.

znaci ispada da ono sto ranis mora da prodas pa da odes u mesaru da kupis meso.bice zajeb.. :zli:do sad si mogo da koljes kad oce a kad se udje de ne treba moje..

milanmozgovo je napisao(la):
znaci ispada da ono sto ranis mora da prodas pa da odes u mesaru da kupis meso.bice zajeb.. :zli:do sad si mogo da koljes kad oce a kad se udje de ne treba moje..
Bas tako, a da znas da ce prasici kad ih odvojis od majke morati da imaju igracke u kocini da bi lakse prebrodili osecaj odbacenosti ... pitam se kako su to zivotinje uspevale ovih prvih par miliona godina bez pomoci EU!

Opet ćemo mi klati-stavimo im čarapu u usta i udri.
Ne možemo mi njihove standarde poštovati jer nam zarade nisu evropske.

Pečenje rakije, klanje svinja i pravljenje kajmaka na način kako to danas rade ljudi u Srbiji biće moguće i kada se uđe u Evropsku uniju, ali samo za svoje potrebe. Prodaja na otvorenom tržištu neće biti dozvoljena ako se ne ispune neka pravila jer je namera da se zaštite ne samo domaći, već i pola milijarde kupaca na tržištu Unije. To će, na primer, sprečiti da se ponovi slučaj “zozovače”, kada se otrovalo šezdesetak građana Srbije.

vlada1990 je napisao(la):
Pečenje rakije, klanje svinja i pravljenje kajmaka na način kako to danas rade ljudi u Srbiji biće moguće i kada se uđe u Evropsku uniju, ali samo za svoje potrebe. Prodaja na otvorenom tržištu neće biti dozvoljena ako se ne ispune neka pravila jer je namera da se zaštite ne samo domaći, već i pola milijarde kupaca na tržištu Unije. To će, na primer, sprečiti da se ponovi slučaj “zozovače”, kada se otrovalo šezdesetak građana Srbije.
E tu si upravu nemoze niko meni da spreci da sebi nesto zakoljem ispecem rakiju naprimer za sebe.A za ljude koji to rade za prodaju ja mislim da vec sada nemoze svako to da radi.Kod nas jedan covek pece usluzno rakiju ko apoteka je sredio prostorije gde mu kazan stoji i prodaje rakiju vecina nas kod njega pece iako ima nekoliko kazana u selu zena mu je srecom tehnolog pa moze da pece i prodaje rakiju bez problema

Hoćeš reći da domaća hrana ne valja, već je bolja industrijska :haha: :haha: . Hoćeš reći da postoji otvoreno ili slobodno tržište. Pa većina tih zakona je napravljena da štiti velike proizvođače, prerađivače i uništi ili suzbije konkurenciju. "ZOZOVAČA" je baš loš primer jer to uopšte nije bio domaći proizvod. Kada kažem domaći mislim proizveden domaćinski i na tradicionalni način. Već bi se moglo reći da je taj otrov proizveden industrijski.

Nećeš moći ni kući to da praviš, jer ako svi krenu kući da prave za svoje potrebe, peku rakiju za svoje potrebe, kolju za sebe......, niko neće otići u prodavnicu da kupi njihov proizvod, a to se traži da kupiš strano i kvalitetno naše nevalja. Evo Bugarska je u evropu ništa nema svoje sve sa strane Metro , najeftine cigarete su 2,4 evra u Bugarskoj. Država koja je izmislila bakteriju za jogurt sad nezna to da uradi tj. nesme i tako dalje, država koja je bila među prvim u vezi kvaliteta mlečnih proizvoda sad uvozi sa strane, država koja je bila dosta jeftina za Evropu sad je sve obrnuto preskupa, njihove penzije se kreću oko 80evra plate oko 150evra i td. Evroooooopaaaaaa . U zadnjih nekoliko nedelja kažu kompetentni ljudi u Bugarskoj da se pojavila neka zaraza kod manjih poljoprivrednika koji čuvaju ovce, koze, krave.... dolaze nasilno otimaju stoku ubacuju u kamione i ubijaju Evropaaaaa. Ispašće na kraju verovatno da su lude...

meeker je napisao(la):

Hoćeš reći da domaća hrana ne valja, već je bolja industrijska :haha: :haha: . Hoćeš reći da postoji otvoreno ili slobodno tržište. Pa većina tih zakona je napravljena da štiti velike proizvođače, prerađivače i uništi ili suzbije konkurenciju. "ZOZOVAČA" je baš loš primer jer to uopšte nije bio domaći proizvod. Kada kažem domaći mislim proizveden domaćinski i na tradicionalni način. Već bi se moglo reći da je taj otrov proizveden industrijski.
Taman posla da mislim da je domaca hrana losa.Ma nema od toga nista da neko prijavljuje komsiju da kolje ili da neko bude zaduzen da gleda po selima ko sta radi.

Neće biti zadužen nego plaćen Stevo uzimaće platu za to. Stevo,Stevo gde ti živiš u Evropu.

Pa moze po dojavi da ti dodje inspekcija ako usluzno koljes i prodajes meso u nekom improvizovanom objektu i nemas dozvolu tako i za alkohol sto je normalno.Letos na dunavu dok smo kampovali upoznao sam coveka koji je oko 100 000 evra ulozio u klanicu bas zbog tih novih sertifikata i standarda taj ce definitivno opstati ko i ostale slicne omanje klanice.A da oni idu ulicama i gledaju dali cu ja za sopstvene potrebe nesto zaklati ili sebi ispeci rakiju u svom privatnom posedu za sebe su prave gluposti.

steva 1984 je napisao(la):
A da oni idu ulicama i gledaju dali cu ja za sopstvene potrebe nesto zaklati ili sebi ispeci rakiju u svom privatnom posedu za sebe su prave gluposti.

Šta je počela da radi komunalna policija, kuvaće nam kafu svakog jutra uz lep osmeh .
Nekad je udba radila to što ti neveruješ.

ma ja bi da koljem za mene za porodicu ja i sad ne prodajem zaklano. i ovako se tesko daje a komo li zaklano.

Ono što se ovde može pročitati je vrlo opasno!! - Većina vas koji kritikujete EU , radite to ne iz zle namere, već iz neznanja.
Evo primer - " Kada udjemo u EU nećemo smeti da koljemo kod svoje kuće!! " - Istina. A sad da vas pitam da li to smete sada? Niko od vas prijatelji dragi ne zna da to ne smete da radite od negde 1980-83, ne znam tačno godine !!! Još tih godina je donešen zakon u SFRJ (!!!) da ako hoćeš nešto da zakolješ, najaviš veterinarskom inspektoru najmanje 10 dana ranije, počneš sa klanjem tek kada on dodje, a meso smeš da koristiš tek kada g aon pregleda !!! Ko ne veruje neka slobodno proveri. Mošda sam samo pogrešio u godini (1-2-3 gore dole), ali sve ostalo je isto. Dakle zakoni su bili i ranije, ali se nisu poštovali. Nije problem kada ti kolješ u svojoj kući za svoje potrebe, ali kad to nešto hoćeš da prodaš, to je već druga stvar.
Što se tiče pečenja rakija - peci je ti, ali ako hoćeš da je prodaš, moraš da uradiš analizu , staviš etiketu pa tek onda na tržište. Pošteno zar ne?
Uostalom zar ne tražimo svi da nam je benzin one vrednosti koju nam prodaju, struja oneog napona koji je deklarisan? Zar bilo ko od nas ne želi da kad ode na pijacu zna da je kupio zdravu jabuku, kupio zdrav litar mleka za svoju decu, zdravu rakiju za svoje goste na slavi? :sta:

Pa oni i treba da rade svoj posao ko uznemirava ljude pustanjem muzike,pravljenje deponija na ulicama prijava razbijanja oluka,lupanje ulicne rasvete nekakve tezge na ulicama prodaje ko sta stigne a zna se gde se prodaje to.Ja licno dozivljavam torturu preglasne muzike od strane nenormalnog komsije i planiram da zovem komunalnu policiju jer sveki dan mi pusta muziku nema ni praznika ni sveca vec 3 meseca niko nije duzan da trpi to izivljvanje.A da nepricam ostale probleme to se mora dovesti u red a ne da radi ko sta hoce i kako hoce da neodemo u :off_topic:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh