Ukrasno drvece i siblje

Lipa moze u dvoriste i hladovina i dekorativna a i za caj
 
Ma da na crveni javor sam mislio, sreća pa sam okačio i latinski naziv. Stvar je da je to kalemljen crveni jasen na običan jasen, tako da mu je podloga dobra i može da se razvije u dobru i zdravu biljku. Cena za sadnicu je 10 - 15 eura, zavisi koliko je biljka razvijena.
 
Ne mogu da vidim ovako, nisam tako nešto viđao. Ako bi mogla koja slika malo bliža fotografija lista, da se vidi u krupnijem planu.
Evo slike izbliza.
313pouc.jpg

2je7p0h.jpg

347ieqo.jpg
 
@ljusa
Meni to lici na ficus benjamina. Mada nije mi jasno kako ga sacuvaju preko zime :sta: Tetka voli cvece da ima i ovo, ali samo u saksiji. Nisam ni znao da moze da ponese minus temeperature.
 
Onda sigurno nije Bendžamin,on ima drugačiji oblik lista a k'o što kažeš ne bi on proleće doček'o.
Da li je moguće da se desila neka mutacija?
 
Pala je odluka,ništa od jasena nažalost.
Ovih dana ćemo vaditi drvo.
Sad razmišljam koji grm zasaditi?
Ako ima tko kakav prijedlog, ali da grm nije onako mali nego veći, da naraste preko 2 metra i u širinu.
 
4632862107_e6506b7bbe.jpg


Spirea vanhouttei, ovo na slici je činimi se snimak iz maja meseca kad procveta i to traje dve nedelje. Žbun ide dosta u širinu a i bude visine do dva metra.
 
Wow, fantastično izgleda!
Pogotovo tako u cvatu.

Idem odmah po oglasima vidjeti dali ih ima.

Puno hvala
 
Ima sadnica ukrasnog bilja uvek u ponudi, ali kupuje se tek u oktobru, u ovom slučaju kad opadne lišće.
 
Može se u rupu u koju će se saditi jelka postaviti na dno tucanik ili šljunak, a što se tiče dodavanja stajnjaka mora biti pregoreo, stariji od dve godine.
 
Pozdrav svim ljubiteljima ukrasnog bilja...zanima me ima li tko iskustva sa albicijom., lat. Albizia julbrissin...prekrasno drvo iz porodice mimoza koje nikako da uspijem uzgojiti...već dvije godine pokušavam, prošle mi sadnicu uništili krtovi...ali neću odustati, jer sam se zaljubila u to drvo prekrasnih nježnih cvjetova...svako iskustvo je dobro došlo.
 
Campsis radicans - tekoma

Ovo bi bilo samo okvirno, pošto ima više naziva koji se koriste.
 
Zahvaljujem. Zanima me još koji bi bio najbolji način da se formira stablašica...ostaviti samo jednu granu uz potporanj ili ispreplesti više grana...ako netko ima iskustva...
 
Tekoma je puzavica, pa je neophodno da ima potporanj, e sad to o dodatnom preplitanju grana je već stvar koja bi dobro izgledala.
 
Ova na slici je tekoma stara nekoliko godina, raste uz ogradu i zaista je ljeti prekrasna kad je u punom cvatu. Sad razmišljam da iz mlade sadnice formiram stablašicu, ako stavim drveni potporanj, on će s godinama propasti jer drvo trune, a i biljka je robusna...nešto ću smisliti da bude čvrsto ali i da dobro izgleda...
 
Nazad
Vrh