Ugradnja klime u kombajn

Da li je ovo radilo vec tokim leta ili ste je sada namontirali?Pitam zato sto i nov sušac zna posle kratkog vremena praviti problem a znam i za par ovakvih montaza da stari sušači nisu radili ni dva dana.Ja sam na traktoru gde smo brat i ja ugradili klimu morali menjati sušač svake godine.
 
Zasto moras menjati susac? Ja planiram na Rusa da ugradjujem. Sta je savet? Muciti se sam ili dati drugome?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
 
Znam da ne vredi zezati se sa ovakvim klimama sa auta.Ja sam na kraju od auto klime iskoristio samo kompresor a spoljni hladnjak i unutrasnji izmenjivac kupio nove.Saće na spoljnom hladnjaku mora biti redje nego na putnickom vozilu,to je prva stvar koja ne odgovara.Za relativno malo novca mozete kupiti nove komponente i uklopiti sve sami a imamo i na forumu ljudi koji rade sa time pa vam mogu i ugraditi i uklopiti sve da radi kako treba.
 
Ko sa foruma radi. I radio je na rusu. Da krenem u pregovore dok je vreme

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
 
Da li je ovo radilo vec tokim leta ili ste je sada namontirali?Pitam zato sto i nov sušac zna posle kratkog vremena praviti problem a znam i za par ovakvih montaza da stari sušači nisu radili ni dva dana.Ja sam na traktoru gde smo brat i ja ugradili klimu morali menjati sušač svake godine.
radilo je celi sezonu bez problema i jednom u toku dana je samo porebno ocictiti hladak. Ne znam zbog cega si imao muke da trebas menjati susac? Ja sam zadovoljan i planiram da zavrsim i u rusu klimu imam par slika kako sam poceo.
 
Nije htela da hladi.Kada je majstor ispregledao pritiske i temperature dosao je do zakljucka da je sušač neprohodan.Zamenom sušača klima je radila i hladila kao nova,i tako oko 2 godine.I na jednom case-u jxu 105 su poceli slicni simptomi posle 5 godina.Zamenili smo sušač i sve je proradilo kako treba.
 
Da li ove klime mogu stalno da rade ili samo u mestu?Malo je glupo pitanje ali ne razumem u cemu je fora sa ovim klimama.Na traktoru klima treba da radi 12h u radu a ne u mestu kada je ugasen motor.
 
To su ti paking klime.u eu kad imas pauzu,ukljucis ovu da ne radi motor,jer tako ne mozes da se odmoris..drugar koji vozi u eu,kaze da svaki kamion mora da ima ovu klimu,ili,ako te zaustavi policija,moras imati racune od hotela,motela..
 
Ovo je zanimljivo, samo neznam koliko mogu akumulatori da izdrže, ili pak koliko to uopšte hladi ako štiti akumulatore, jer klima nije baš naivan potrošač energije na vozilu.
 
Hvala Spajki na lepim rečima, jel šljaka tvoja klima? Ti si čini mi se na IMT ugradio? Velika je greška ugraditi polovan filter sušač, pošto je to deo koji se menja na svakih nekoliko godina a ne košta puno. Ali kolega koji je okačio slike ugradnje na predhodnoj strani nema filter sušač nego risiver. To je sistem koji primenjuju audi i folcvagen i još neki proizvođači automobila. Inače nisam video da je neko od proizvođača traktora i kombajna ugrađivao takav sistem sa risiverom i cevnom mlaznicom. Za hladnjak - kondenzator si u pravu, ti hladnjaci sa kola se brzo zapuše, onda raste pritisak u sistemu i onda...

- - - - - - - - - -

Hvala @Dejaaa, malo sam porkao ko je šta pisao! :osmeh:
 
Jel se neko raspitivao za te kamionske parking klime?Deluje mi jednostavno za montazu i pristupacno.
 
Nije to nikakva nauka, obicna stacionarna klima koja radi na akumulator.Imas krovne i za bocnu montazu.Krovne se montiraju na siber sa tipskim dihtunzima za kabinu, dok se bocni ili zrvuje neki otvor ili pravi nov.

Tehnicki neces da prodjes sa njom.

I da i sam proizvodjac kaze da nije primarno vec dopunsko AC sredstvo.
 
Sve mi to jasno.Taj famozni tehnicki me ne zanima jer sa par crvenih sve se resava.
Mene interesuje moze li ona ista rashladiti i vredi li je ugradjivati na kombajn.
 
Vec hladnu kabinu drzi hladnom,ne znam da je neko probao da ohladi kabinu koja je vikend provela na suncu kao i da se neko samo njom hladio.
 
Nazad
Vrh