Ugradnja i povezivanje alternatora

Dovučeš mu žicu direktno sa anlasera i rešio si problem.Tako je rešeno kod mene na 577 kada je: ,,Turen '' alternator od 90 a.

Imam problem sa Iskra 65A alternatorom, bar mislim da je u pitanju alternator.
Na traktoru imam 2 H4 55W svetla za saobraćaj i 4 radna fara Hella H3 55w. Sva svetla su fabrička, takođe je i alternator fabričke jačine struje.
Kada upalim svih 6 svetala, uz ventilator klime, radio i poziciju, napon na akumulatoru opada dok ga ne isprazni. Kada isključim 2 svetla, napon na akumulatoru je dovoljan za punjenje.
Računam da je svakom faru potrebno 5A, što dođe do 30A opterećenja, pozicija nek vuče još 10A, to je 40A. Ventilator kabine i radio ne znam koliko su W, ali nek budu i oni 10A. Zar ne bi taj višak od 15A bio dovoljan za punjenje akumulatora?

65A ti je maksimalna struja pri visokim brojevima obrtaja. Pri srednjim obrtajima verovatno nemaš više od 20-40A.
Imaš i pozicije po 1A to ti je najmanje još 5A, i verovatno još po nešto.
Juri neki alternator od 90A i malo bolji pogon sa dva kaiša 13 ili slično.

Pogon je na dva kaiša, kaiševi novi. Pa ne znam kako je onda traktor izašao iz fabrike sa ovim farovima i 65A alternatorom, ako ne može alternator toliko da podrži.
Jedino to me buni

Искључи све потрошаче, скини клему и прислони на стубић акумулатора. Ако добро заварничи нешто вуче струју.

Онда иде скидање жица са алтернатора и анласера једна по једна и опет прислонити клему на стубић акумулатора.

Да није онај тип алтернатора што му не треба побуда него чим се покрене прави струју? То је на оним моторима што пале на помоћни мотор.

Nazad
Vrh