Trimeri

Dions nožićem za osijecanje niti skini kad kosiš s nožem. Nož je niži od glave s silkom. Odnosno ako ne skineš taj dio štitnik bi ti zapinjao za zemlju., a nož visoko kosio.
Glava bi trebala biti podmazana, ali ne košta ništa da odvrneš šarafić da vidiš koliko masti ima.
A pališ ga kao i svaku mašinu. Sve smontiraš . Naspeš gorivo, uštimaš si uprtače, psli i gas

Po stavkama :
1. Nemam predstavu na kakav kaiš se misli ?
2. Povučeš ceo štitnik uvis ili ga skineš...
3. Ne rizikuješ, već proveriš sva mesta gde se šta doteže ili podmazuje i po potrebi reaguješ...

nabavio sam vilagerov BC33 ESB, nekoliko stavki u uputsvu za koriscenje me zbunjuje:
1.Kod montiranja noza odma na sledecoj strani ima stavka .Montirajte kais i mala slika i ja nemogu da skapiram koji kais je u pitanju( sumnjam na kais za nosenje trimera ali gledajuci sliku vidim kais za povlacenje za paljenje a to je zbunjujuce)
2.Da li se noz za secenje niti ostavlja kad se montira Noz za travu?
3.Da li je glava vec podmazana kad se kupuje novi trimer ili moram ja da podmazivam pre upotrebe?
Jedini kaiševi koja ima su ti na uprtaču. Kanap za paljenje nije kaiš.

Na mom ima opcija na klik da su izvade taj deo plastike gde je prikačen nožić. Skidanjem glava prilazi niže zemlji. Ako nemaš tu opciju onda je montiranje noža drugačije i nema potrebe ništa da skidaš.

Glava je podmazana nema potrebe odmah da je mažeš.

Опет сам у потрази за тримером, мислим да ће ме укућани избацити напоље кад сазнају планове. :osmeh:

Зујалица остаје, јуче сам још мало радио и без проблема средио неке дијелове дворишта гдје се могло само ручном косом, а ни то није ишло лако.

Е сад, план је да вилиџер 1250 иде на село у заслужену пензију након 8 година доброг рада. Тамо се коси пар пута годишње, има снаге и за мало већу траву, а све је равно без разлике у висини терена.

Овамо око куће имам доста нагиба, поготово дио обале ка Врбасу и ваљала би нека лакша машина. Шта узети, а не зајебати се?
Стилов FS250 је око 1.5 kg лакши од вилиџера, доста јачи, али не знам треба ли ми уопште машина те снаге? Ионако косим само траву, више не радим услужно крчење шикаре и вјероватно нећу требати нож.
Хускварна 525rx ме привлачи масом, 3 kg мање би сигурно направили велику разлику, али не знам је ли 1 kW довољно за рад? Бојим се да ми зафали тај фртаљ киловата па да буде да сам џаба дао паре на нову машину која не завршава посао.

Искрено, не знам што ми ово све уопште треба, али онако у себи размишљам. Што би рекао зец, "шиљим колац и причам глупостии. :osmeh:

Možda ti ne bude malo. Ja isto imam utisak da bi moj FS 55 bio dobar da ima još kvoter kW snage. To je taman ko taj što planiraš.

Nazad
Vrh