Trimeri

Zato što je bolje, lakše, i brže koristiti strunu kad god je moguće. Nož samo kad iz ovog ili onog razloga struna ne radi posao kako treba.
Za prvu travu po visini nikad ne bih rekao da će se trimer mučiti sa kanapom ... al eto. Izbi bre neka đavolska trava ovo proleće to je strašno! :)
Meni je u ovim navedenim uslovima i brže i lakše nožem...

Meni je u ovim navedenim uslovima i brže i lakše nožem...
I meni da sam navedene uslove očekivao. :)
Međutim trava je navodno trebala da se kosi kosačicom! Vidim od oka da od tog nema ništa. Ali izgleda da je gazda preskočio i zadnje košenje ujesen. Plus ovaj nenormalan rast ove godine. Ni na kraj pameti da je za nož. Mislim ako ćemo realno uglavnom i nije bilo, ali je ovaj moj Stihl FS55 definitivno preslab. Sad sam skapirao da je možda bilo pametnije da sam istresao još 150€ i kupio trimer ko čovek.

Radi on solidno, ali kad je veća i gušća trava muči se.
Mislim da će se performanse značajno popraviti ako mu nabacim glavu manjeg prečnika. Trenutno imam ovu AutoCut C 26-2, ali ovaj trimer jednostavno nema dosta snage za nju...

I meni da sam navedene uslove očekivao. :)
Međutim trava je navodno trebala da se kosi kosačicom! Vidim od oka da od tog nema ništa. Ali izgleda da je gazda preskočio i zadnje košenje ujesen. Plus ovaj nenormalan rast ove godine. Ni na kraj pameti da je za nož. Mislim ako ćemo realno uglavnom i nije bilo, ali je ovaj moj Stihl FS55 definitivno preslab. Sad sam skapirao da je možda bilo pametnije da sam istresao još 150€ i kupio trimer ko čovek.

Radi on solidno, ali kad je veća i gušća trava muči se.
Mislim da će se performanse značajno popraviti ako mu nabacim glavu manjeg prečnika. Trenutno imam ovu AutoCut C 26-2, ali ovaj trimer jednostavno nema dosta snage za nju...
Imam fs 55 i definitivno nije za ovaj obim posla. Radim sa Oleo mac bch 40, vodi se da ima 2 konja pa mu nije lako. Bez 500 evra nema prave mašine koja bi se lagano izborila sa ovom travom.

Ma nema veze obim posla već šta se kosi i koliko je trava. Ako nije prevelika trava radi on lepo ali čim je malo veća i gušća muči se.
Dobro je imati ga kao pomoćni trimer kojim ćeš kositi , kanale teško dostupna mesta itd. Lak je, tih milina raditi sa njim.
Samo što nekad zafali snage.

Imam ja Villager 900 koje nešto jači ali opet nedovoljno. Ne znam da li mu pasuje klip i cilnidar od 1250?
Možda i pasuje al onda mora i drugi karburator što je već pola motora.

Ne sporim, samo navedi molim te, kolike je "kubikaže" taj tvoj Demon, pa da ti "linkujem" potrebni karburator...
Evo slike sa trimera pa ako moze link za odgovarajuci karb?
20250402-151658.jpg

Uglavnom tako to ide kod njih… ili je 42 ili 52 ccm. U ovom slucaju 42 (sad videh cm :O )

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh