Ако се нема за FS 460 онда минимум FS 120.inače namota travu oko glave.
Мота се зато што правиш велики захват. Глава не би требало да улази дубоко у траву, само колико силк вири а мота и кад је мокра трава. Експериментиши мало и са угловима напада.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ако се нема за FS 460 онда минимум FS 120.inače namota travu oko glave.
Za 10-15 ari netreba vam ni fs 120. Ko ima para naravno neka kupi štila.Ако се нема за FS 460 онда минимум FS 120.
Мота се зато што правиш велики захват. Глава не би требало да улази дубоко у траву, само колико силк вири а мота и кад је мокра трава. Експериментиши мало и са угловима напада.
Moj primer. Tri godine održavam okućnicu i livadu pod površinom od 1 ha, pola odrađujem samohodnom kosilicom Honda motor (to je pesma), pola trimerima Stihl fs55 i Villager 1900s. Delove kosim više puta, a nešto samo jednom nožem.Kosine preovlađuju pa tu odradi dobar posao i slabiji 55 sa dvokrakim nožem, nije za intenzivan rad silkom. Ostala malo ravnija površina odradi se Villagerom sa glavom, koji ima solidnu snagu za do pola metra trave. ALI, nije isto raditi trimerima od po 5 ili 10 kg na leđima, naročito za nas u godinama. Zato sam ovog proleća odlučio da nabavim Stihl fs 120. Akcija od 52000 din, a uz pomoć kredita na 12 meseci bez kamate, neću ni osetiti. Kakav pogodak! Lakša a jača mašina, sa gorivom teška oko 7kg, rad neuporedivo ugodniji, bez vibracija, leđa mi odmah rekla veliko hvala. Zato, ko god može, treba da olakša sebi život, pa makar to i trenutno koštalo malo više. Isplatiće se sigurno.Mislim da je totalno pogršno reklamiranje trimera na osnovu površine kuju bi trebao da kosi. Mnogo faktora tu igra ulogu koji su po meni mnogo bitniji od površine. A to su naravno visina trave kao najbitniji. Zatim gustina, pa vrsta, pa doba godine pa čak i vreme proteklih dve nedelje.
Tako smatram da je pogrešno svatovati nekog da kupi jači, slabiji, kineski ili kvalitetan trimer samo na osnovu površine koju kosi.
Po meni je to samo još jedan marketinški trik kao za profesionalnim i amaterskim linijama alata.
Ja sam, pored korišćenja mašina, istovremeno i serviser istih (doduše bez formalnog obrazovanja), i isključivo se vodim u odabiru neke mašine, dostupnošču i raspoloživosti rezervnih delova za mašine,kao i kvalitetom istih, pa i za trimer....Jedina prava dilema je- ili imaš pare za pravu mašinu ili nemaš pa ti je dobar Kinez. Ako neko misli da nisam u pravu nek odgovori na sledeći izbor- za iste novce šta će pre uzeti Kineza ili Stihl, Husqvarnu itd.
Потпуно се слажем с' тобом, али има фактор звани м е р а к (ћеф, гушт...). Ако немам пара да купим Мајбаха или Антонио Караро МАХ 4 онда бар да купим квалитетну алатку (толико могу). Нпр. посао ми врши и ТВ 18 ал' прво што би купио од лото премије је овај лепотан (без обзира што ми не треба):ali kupiti nešto samo zato što o finansijama ne misliš, a to ti treba par puta, po meni je van pameti...
Previše ulaziš u travu,najveću brzinu struna ima na samom vrhu i tu najbolje kosi, što više ulaziš u travu veća je verovatnoća da je "usporiš" pa da krene da namotava oko glave.Kod jakih mašina to može da se kompenzuje snagom same mašine, ali opet nije to to.Ja sam primijetio da je u visokoj travi neophodan ful gas/velika obodna brzina niti, inače namota travu oko glave. Tako je kod mojeg slabašnog Stihl FS38.
Ljudi ja ne znam kakav je vas stil kosenja ali za kineza, trosi, zaista zaista malo.Tako je...
Naviše u smislu snage...
Imam Villager BC1250S već 7 godina...
Održavam okućnicu, nekih 10 ari, a radim i uslužno...
Do sada, promenjeni samo filter goriva u rezervoaru, kupljen i stavljen filter od motorne testere Stihl MS180, i membrane u karburatoru...
Još uvek je originalna glava i ugaoni prenos na njemu...
A šta sve nisam kosio s njim...
Jedini minus, i to veliki, potrošnja goriva...
Troši ko dvokrilni avion u odnosu na Stihl ili Husqvarna trimer u tom rangu...
Oprosti Kakva su tvoja iskustva sa kasei trimerima pošto se jedan serviser iz Bosne kune da je to otprilike nešto najbolje što se Možete kupiti od Kineza i da je to neka prelazna forma između recimo kvalitetnog villagera i neke baš prave mašine?Ja sam, pored korišćenja mašina, istovremeno i serviser istih (doduše bez formalnog obrazovanja), i isključivo se vodim u odabiru neke mašine, dostupnošču i raspoloživosti rezervnih delova za mašine,kao i kvalitetom istih, pa i za trimer....
Šta ti vredi mašina koja stoji prilično dugo i čeka na rezervni deo , ili je vrednije da već drugi dan imaš funkcionalnu stvar koju nastavljaš da koristiš ?
JBŠ novce, dođu i odu, zato se i parama zovu, ali kupiti nešto samo zato što o finansijama ne misliš, a to ti treba par puta, po meni je van pameti...
Imam mašine i alate raznih kategorija, I Stihl, i Villager, i Karcher, i Makita i Einhell, samo su ona tri faktora koja sam gore naveo meni presudna ...