Trimeri

Na to pitanje u ovoj temi i temi "m. testere" potrošeno je bezbroj stranica...Uglavnom su na 2T mašinama (trimeri, testere, duvač,makaze za živu ogradui...) sledeće odnosi navedeni:
50:1 (2%)
40:1 (2,5%)
Ovaj odnos od 25:1 (4%) nisam još nigde video, to je mešavina starijih mašina (mopedi, freze, starije kosačice...).Ono što je neka majstorska (ovom prilikom dobronamerna) preporuka da se koristi 2,5% mešavina...taj odnos ništa ne škodi, a dosto toga daje i čuva motor od habanja, pogotovo kod trimera koji po logici stvari rade 90% svog radnog veka pri većim spoljnim temperaturama.Naravno, ko nabavlja original ulja (Stihl, Husq.,Dolmar...), može ići sa 2%, ali mnogo rizikuje, budući da se u Srbiji svašta zove "originalom" čak i u ovlašćenim servisima.
 
Ja pravim mešavinu u odnosu 40:1 (2,5%) i super je imam trimer 3godine niti je promenio zvuk niti je menjano nešto na njemu....kao što kaže @dejan 351 a 100% je tačno meni je majstor koji radi trimere rekao da je bolje napraviti malo jaču mešavinu jer neće škoditi ništa možda će malo da dimi ali čuvaš motor.....

Послато са Moto C помоћу Тапатока
 
Imam Gude trimer vec desetak godina,stvarno je perfektno radio bez ikakvih kvarova,jednom samo svećica zamenjena.Sada je počeo da zeza,pali,radi ali neveselo kao da se davi,muči treba mu vremena da postigne pun gas.U cemu moze biti problem,skido sam karburator membrane su dobre,produvao ga al nisaam niišta dobio opet se muči.Koliko sam video stelovanje karburatora ne postoji.Hladan pali odlično a vruc mora se povući tri -četiri puta
 
Na nekima je skriven šraf na gornjoj strani fergazera.Ima gumica koja se izvuče i izpod nje je šraf sa kojim se reguliše gorivo za smjes.
 
pa to bi bilo recimo 2,5 litara benzina i jedna ona bocica od 100 ml dvotaktola sintetickog. ali je ta varijanta pretezno za razradu novo gtrimera. obicno ide na 5 litara benzina ,
 
Da li neko zna gde kod nas moze da se kupi ovakav noz za trimer. Zvao sam vise prodavnica ali niko nema na stanju. Treba mi da resim divlju kupinu i divlji sipak.
 
Ima li neko slučajno pumpu za vodu koja se montira na trimer?

Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока
5b808c520a3c69ceb5fcc667c1aca719.jpg
 
Ovo je koliko vidim samo za male visine i pretakanje. Mada ko ima kanal pored njive ili neku baru dobro dođe ako uopšte radi.
Cena je diskutabilna.
 
Da li postoje glave za strunu za desnim navojem? Pre par dana nabavim hondin trimer ums425e ali ni jedna glava ne odgovara. Navoj je m10 a korake sam sve probao i neće. Onda uzmem običnu maticu i navijem je do kraja navoja ali u desnu stranu.
 
Ja bih da uzmem u Wobi Haus jedan od onih Womax trimera.Samo imaju oni crveni 1500,1700,1250 modeli Strong nema.Oko 100 eura se krecu.Moze li neko da mi kaze kakva su iskustva sa njima.Ja racunam Kinez Kinez a da platim Villageru duplo za istu masinu je glupo.Mnogo su se uobrazili "Seljaci" zadnje vreme nema nista ispod 20000 din.
 
Super su, samo da je 2t. Oni 4t sranje su.
Sve to isti djavo, strong kod mene rastura, agm, i womax kod komsije nadziveo vilidzera iste konjaze.

Sent from my Redmi 7 using Tapatalk
 
Vilager jeste digao cene, ja rekoh neću demon, neću womax, pa još uvek ništa i nekupih. Brat mi savetuje štil 55, kaže završio bih mi posao iako je slabiji. Ja naginjao najviše na vilidžera rekoh bar ima servis svuda. Tako da i mene zanima taj womax i iskustva sa njim i ima li delova, on bar ima kakvu takvu garanciju. Mada sa kinezima je sreća neophodna.
 
Nazad
Vrh