Evo iz mog iskustva - ko zna kositi ili hoće da nauči kositi, kosiće dobro i sa najgorim kinezom, pogotovo kad staviš nož.Hvala, gledao sam njihov sajt ali ono pto mene zanima je koji konkretan model je dovoljan za pomenute biljke. Nekako mi je za oko zapao 333r markII, 525rx koji imaju istu snagu od 1kw ali je 525 skuplji za 20000. Sledeća dilema je između 525 i 531 jer je cena skoro ista ali je 531 snage 1.2kw. koji bi najviše odgovarao mojoj nameni?
Isto tako kod stihla: fs55 vs fs120 vs fs235.....i od svih koji je najbolja kupovina u mom slučaju.
Imao sam priliku sarađivati sa ekipom koja ima fs350 i fs460 ali ne zna kositi, i to košenje izgleda strava i užas po kvalitetu košnje, a još više po vremenu koje im treba da pokose i utrošku silka i goriva.
Ako ćeš na kinesku stranu, provjereno i sigurno je villager bc1250, sasvim dovoljan za to što opisuješ pa i više, mal potrošač, staviš mu što manju glavu da izvučeš što više obrtaja, 2.4 silk i završiće posao (malo sprorije, ali će završiti) i radiće ti dugo i vjerno sa 5 godina garancije. Oko 180 eura.
To što ti radiš je par sati laganog posla, pa se ne sikiraj oko hlađenja, jer je kod Villagera baš pristojno urađeno, a nije neko naprezanje to što opisuješ.
Ako ćeš na brendove, FS55 mi se čini malo preslab, FS120 prejak i preskup za tako male poslove. Tu 333 MarkII husqvarna mi se čini kao zlatna sredina, da se čovjek ne istrese previše, a da ima pouzdan uređaj sa dosta snage. Ista preporuka - što manja i laganija glava, da izvučeš što više iz tog jednog kilovata. Oko 300 eura. Tako bih ja išao, gledano sa ekonomske strane uloženo/dobijeno za tvoje potrebe.