Ok, hvala! Sto se samog trimera tice, odrzavam parcelu od nekih 1500 kvadrata. Zadnji put sam laksom kosio travu visine 35-40 cm, a na nekih 200 kvadrata visina je bila do struka pa sam stavio trokraki noz. Laks je neki cetvrtasti 2.7 mm neka fus proizvodnja (beogradska firma cini mi se) ali radi posao. Trokraki noz je bez problema sjekao korov debljine 2-3 cm, kupinu, nekon tanko siblje uz medju, slaze otkose kao da ide kroz puter, prava milina, sa otprilike 1/3 gasa. Sa laksom treba jaci gas, od polovine do 2/3 zavisi od gustine trave. Uglavnom dok sam to sve pokosio otislo je oko 1.5 litar mjesavine. Ne znam kakva je to potrosnja jer je nemam sa cim uporediti. Uz trimer sam dobio profi uprtac, trokraki noz, pilu sa posebnim stitnikom (jos je nisam koristio) za cijenu od 450 KM (225 evra) i 2 godine garancije. Pocetnicima kao ja preporucujem da sebi ostave neka 2 radna sata i dobro namjeste uprtac i polozaj trimera. Meni je prva kosnja bila pakao jer ga nisam dobro podesio, te tezak, te ledja bole poslije 15 minuta doslo mi da ga vratim. Kad sam konacno namjestio uprtac nije bilo problema, kosim u kontinuitetu po par sati. Kupio sam stitnik za lice sa metalnom mrezicom, i bez toga ne idite. Na parceli nemam kamena ali deblji komadi korova ili otpale grane od voca lete prema licu kao projektili. Maska je kostala 9 evra, za to para ne rizikujte oci. Zakljucak - koliko para toliko muzike. Glasan je, ali ne fali mu snage uopste (oko 1.8 konja valjda), za potrosnju ne znam ali za cijenu znam- stihl fs 120 je bio oko 980 km (490 evra), vise nego duplo skuplje..